Lokale DF'ere efter årsmøde: - Nu trækker vi på samme hammel

Med bare to måneder til kommunalvalget håber landsdelens deltagere på Dansk Folkepartis årsmøde i Herning, at freden snart sænker sig over partiet.

Der var dialogkaffe ad libitum, da Dansk Folkeparti på deres årsmøde i Herning skulle forsøge at begrave den seneste tids landspolitiske fløjkrig.

- Når man ser DF's logo skal man gerne forbinde det med noget positivt og noget, der er fremadskuende. Lige nu kan man godt se på det og se noget kaos og uro, siger DF'eren Simon Vanggaard, 1. viceborgmester i Ikast-Brande Kommune.

quoteFolk ønsker ro, og det er ikke kun mig, der siger det. Jeg fornemmer det hos dem, jeg sidder iblandt, at folk gider ikke alt den ballade.

Christian Langballe, folketingskandidat for DF

Dårlige meningsmålinger, åbne stridigheder i pressen og opfordringer til, at Kristian Thulesen Dahl skulle forlade formandsposten, er ikke den bedste optakt til kommunalvalget om blot to måneder. Det skygger for lokalpolitikernes valgkamp.

- Jeg forsøger alt, hvad jeg kan at få det her kommunalvalg til at handle om det kommunale og lokale og at skærme os fra det her nationalpolitiske billede, siger Simon Vanggaard.

- Al den virak, der er i de landsdækkende medier, er på godt jysk træls. Vi er jo en masse ude i kommunerne, der forsøger at gøre det bedst mulige, vi kan, siger Meiner Nørgaard, lokalformand for Dansk Folkeparti og 2. viceborgmester i Morsø Kommune.

Med bare to måneder til kommunalvalget håber landsdelens deltagere på årsmødet, at freden snart sænker sig over partiet

Ro lokker vælgere til

Til landsmødet i Herning var budskabet da også klart fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl.

- Offentlige skænderier skræmmer vælgerne væk – ro lokker vælgere til.

Der har også været uro, når snakken gik på formandsposten, men både Meiner Nørgaard og Simon Vanggaard var klare i spyttet - de støtter begge Thulesen Dahl. Og da han blev genvalgt som formand uden modkandidat, var det som om, bekymringerne blev mindre.

- Efter denne her weekend i Herning, er jeg sikker på, at vi trækker på samme hammel fra mandag morgen og i første omgang frem til regional- og kommunalvalget, lyder det fra Meiner Nørgaard.

- Folk ønsker ro, og det er ikke kun mig, der siger det. Jeg fornemmer det hos dem, jeg sidder iblandt, at folk gider ikke alt den ballade der, siger DF-folketingskandidaten fra Foulum, Christian Langballe.

Ved årsmødet i Herning var der 750 fremmødte DF'ere.
Ved årsmødet i Herning var der 750 fremmødte DF'ere.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Formanden står stærkt

Ifølge politisk kommentator Hans Engell står Dansk Folkepartis genvalgte formand Kristian Thulesen Dahl stærkt efter lørdagens årsmøde.

- Han holdt en tale, som var lang og veldrejet, synes jeg. Der var en klar melding fra ham. Ret ind eller forsvind, og hvis I ikke kan samarbejde, så er det ud af butikken, siger Hans Engell.

Engell er dog ikke lige så sikker i forhold til, hvor partiet står.

- Som formand er han styrket efter dette valg, men om det også gælder partiet er et åbent spørgsmål. Meget kommer til at afhænge af kommunalvalget, siger Hans Engell.