Line arbejder på et børnehjem: - De sniffer lim som femårige

Line Venø Pedersen kommer fra Herning, men driver til dagligt et børnehjem på Filippinerne. Hun bruger al sin tid på at skaffe støtte og hjælp til de omsorgssvigtede gadebørn.

For fire år siden tog Line Venø Pedersen i praktik på et center for gadebørn på Filippinerne, som en del af sin pædagoguddannelse. Hun fandt hun ud af, at et liv her ville give meget mere mening, end det derhjemme i Herning.

quoteNogle af vores drenge har været helt ned til fem år, da de startede med at sniffe lim.

Line Venø Pedersen, leder af Bylling Huset, Filippinerne.

- Jeg levede et rimelig trivielt liv herhjemme – gik i byen, arbejdede på en bar og passede mit studie, men jeg havde ikke noget indhold i mit liv. Det var som om, at så snart jeg kom ned og arbejde med de her børn, og mærkede hvilken forskel jeg kunne gøre for dem, så har jeg aldrig rigtig set mig tilbage, siger Line Venø Pedersen, der er leder af Bylling Huset, Filippinerne.

Hendes praktik blev starten på et liv, hvor hun nu vier alt til børnehjemmet. Line bor mere eller mindre fast på Filippinerne, så hun er tæt på de børn, hun hjælper. De er alle tidligere gadebørn mellem 3 og 17 år.

- Nogle af vores drenge har været helt ned til fem år, da de startede med at sniffe lim. Nogle af dem har prøvet metamfetamin og hash. Nogle af dem fik tatoveringer som tolvårige og har prøvet at være i fængsel – de har virkelig levet et omsorgssvigtet gadebarnsliv, siger Line Venø Pedersen.

27-årige Line får ikke løn for sit arbejde på Filippinerne, så hun tager engang imellem til Danmark for at arbejde som pædagogvikar. Hendes mor hjælper også økonomisk til - når Line er på Filippinerne, får hun 1200 kroner om måneden i lommepenge af hende.

Bruger alle penge på børnene

Hjemme i Danmark er det 37-årige Christina Niemann Ahler, der tager sig af økonomien og markedsføring. Hun er til daglig ansat i et skiltefirma, og bruger sin fritid på det.

quoteAlle løsninger skal være fuldstændig udtømte, før jeg nogensinde kan se, at jeg skulle komme til at svigte de her børn.

Line Venø Pedersen

- Det kan være enormt svært at få enderne til at nå sammen både med fuldtidsarbejde, familie og børn, men jeg ville ikke være det foruden, siger Christina Niemann Ahler, der er leder af Bylling Foundation i Herning.

I en lagerhal på Kulturfabrikken i Herning har de to ildsjæle gratis fået stillet et område til rådighed, hvor de kan samle donationerne i en container. 

Budgettet på børnehjemmet er på 450.000 kroner om året. 120 personer betaler fast mellem 20 og 500 kroner om måneden, og så får pigerne også hjælp fra 4- 5 virksomheder. Men de kunne godt bruge lidt mere støtte. I år mangler pigerne stadigvæk cirka 100.000 kroner for at kunne komme i mål.

Hør Line Venø Pedersen fortælle om alle de projekter, donationerne går til.

Pigerne har ingen administrationsomkostninger, og derfor går alle penge udelukkende til mad, medicin og personale til børnene på børnehjemmet. Line Venø Pedersen er gravid med sin filippinske kæreste, og hun drømmer om, at hun kan bo fast på Filippinerne, så hun kan hjælpe børnene endnu mere end nu.

- Min største drøm er, at vi kan købe vores egen grund og bygge vores eget børnehjem. Hvis jeg om ti år har været alle mulige fonde igennem, og ringet på dørene ved samtlige huse i hele Danmark, så vil jeg måske overveje, om jeg skal begynde at se mig om efter andre muligheder. Men alle løsninger skal være fuldstændig udtømte, før jeg nogensinde kan se, at jeg skulle komme til at svigte de her børn, siger Line Venø Pedersen.

Organisationen bag børnehjemmet hedder Bylling Foundation, og på deres hjemmeside kan I læse mere om projektet og børnene på børnehjemmet. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Livsstil.