Lille by får stor opmærksomhed: Nikoline har sat Sørvad på Danmarkskortet

Inden Nikoline Steen Kristensen tonede frem på skærmene i bedste sendetid i årets udgave af talentprogrammet X Factor, kendte mange nok ikke til byen Sørvad. Det gør de nu.

I Struer har de Bang og Olufsen. 

Thise i Salling er kendt for deres mejeriprodukter, mens Grundfos og Bjerringbro går hånd i hånd. Midt- og Vestjylland er fyldt med stærke brands knyttet til deres fysiske ophav.

quoteGenerelt er hun jo bare en solstråle.

Caroline Bærentsen, Sørvad

Og så er der Sørvad. Indtil for ganske nylig sikkert en ganske fin, men også helt almindelig by med 1200 indbyggere mellem Herning og Holstebro. Indtil Nikoline Steen Kristensen dukkede op på skærmene i bedste sendetid fredag efter fredag i X Factor.

- Jeg hedder Nikoline, og jeg kommer fra en lille by, der hedder Sørvad, lød det i den allerførste audition, hvor dommer Martin Jensen måtte have gentaget bynavnet.

Det behøver han ikke længere. Den 17-årige musikalske midt- og vestjyde er nemlig nået langt i årets talentprogram på TV 2, og hun har i den grad også fået sat Sørvad på landkortet. Blandt andet fordi hun gør en dyd ud af at nævne sin midt- og vestjyske fødeby. 

Udover diverse henvendelser fra kunderne om Nikoline Steen Kristensens arbejdstider, så er salget af Nikoline-sodavand også steget eksplosivt i Dagli' Brugsen Sørvad.
Udover diverse henvendelser fra kunderne om Nikoline Steen Kristensens arbejdstider, så er salget af Nikoline-sodavand også steget eksplosivt i Dagli' Brugsen Sørvad.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

- Jeg tror bare, at det er et udtryk for, at hun er glad for byen og altid har haft det godt i Sørvad, siger Nikolines mor, Pia Susan Kristensen, til TV MIDTVEST.

Sightseeing i Sørvad

I et af programmerne viser Nikoline seerne rundt til byens ydmyge seværdigheder såsom et lille torv, et busskur og den lokale Dagli' Brugsen, hvor hun selv sad i kassen indtil X Factor-eventyret. Og brugsuddeleren godt kan mærke, at en af hans ansatte er blevet stjerne.

- Forleden var der en ældre dame, der kom og spurgte til, om Nikoline var på arbejde, men nej, hun har ikke været her siden 25. januar. Hun syntes simpelthen, at hun var sådan en sød og rar pige, og dem møder vi nogle stykker af, siger Brian Domdal.

Og de er godt tilfredse med opmærksomheden på nationalt tv i Sørvad.

- Det er fantastisk, og Sørvad kommer på landkortet. Det er vi glade for, siger Jan Grünberger, der er formand for borgerforeningen i Sørvad.

Nikolines indsats for at sætte Sørvad på landkortet får en stor "thumbs up" fra hendes jævnaldrende i hjembyen.
Nikolines indsats for at sætte Sørvad på landkortet får en stor "thumbs up" fra hendes jævnaldrende i hjembyen.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Nikoline Steen Kristensens jævnaldrende i byen er ikke i tvivl om, hvorfor hun har formået at nå ud til så mange med budskabet om, at Sørvad er et dejligt sted.

- Generelt er hun jo bare en solstråle, siger Line Grauting, og Caroline Bærentsen supplerer:

- Hun viser bare, at selvom vi er en lillebitte by, så er der nogle fede mennesker i Sørvad.

Men aftenens afsnit af X Factor kan blive skæbnesvanger for Sørvad og Nikoline - når syv deltagere skal barberes ned til seks.