LEGO-succes i Sønder Felding: Har lige lavet 3,4 meter høj drage

Virksomheden har kun eksisteret i lidt over et år, men der er rigeligt at se til, fortæller chefen, som drømte om langt mindre.

Dragen her måler 3,4 meter og vejer omkring et halvt ton. Og så koster den flere hundrede tusinde kroner. Foto: BrickWorks

Læs også Caspar får penge for at lege med Lego

Det har vist sig at være en rigtig god forretning at bygge med LEGO-klodser for Caspar Bennedsen fra Sønder Felding syd for Herning. 

- Det er helt okay – sagt på jysk, siger han til TV MIDTVEST.

Det seneste, han og virksomheden BrickWorks har lavet, er en 3,4 meter høj drage, som nu pryder The Savoy Hotel i London. Den vejer cirka et halvt ton og består af 150.000 LEGO-klodser. Så den har taget 600 timer at lave. Eller en måned for 4-5 personer.

Juledragen befinder sig nu hos The Savoy Hotel i London. Foto: BrickWorks

- Den koster, hvad der svarer til en god familiebil, siger Caspar Bennedsen, der holder det eksakte beløb, som kunden har betalt, for sig selv.

Dragen er lavet i tre elementer, så den kunne løftes, fragtes og samles i London.

- En succes

Caspar Bennedsen startede virksomheden i september sidste år. Dengang håbede han på langt mindre, end det er blevet til.

- Det er fuldstændig skudt i vejret. Spurgte du mig for et år siden, var drømmen, at jeg bare kunne få arbejde nok til mig selv. Og det er jo indfriet mange gange. Så det er en succes, forklarer han.

Foreløbigt består virksomheden af tre fastansatte og tre deltidsansatte. 

Kommer ikke langt for 10.000

Af andre spektakulære opgaver har BrickWorks også lavet en elguitar i 1:1, som LEGO bestilte til et marketingsevent. Og det er langt overvejende virksomheder, der køber virksomhedens produkter. Eller dem, som har penge nok på bankkontoen.

- Folk tænker stadigvæk, at LEGO er et legetøj, men det koster meget i mandetimer at bygge det, når det skal limes og se pænt ud. Man får ikke ret meget for 10.000 kroner, afslutter han.

Virksomheden har altid 8-10 tons - eller 10-12 millioner - LEGO-klodser på lager, så en opgave ikke bliver unødigt forsinket på grund af mangel på klodser.

08:36

I januar lavede vi en udsendelse med BrickWorks og Caspar Bennedsen. Se den her.

Luk video