Learning by doing: 125.000 elever går til kamp for en sundere livsstil

15 elever fra Vildbjerg Skole er nogle af dem, som i disse uger lærer om bedre mad- og motionsvaner.

Vi ved alle sammen, at et sundt liv er tæt forbundet med ens evne til at spise de rigtige ting og dyrke den rigtige form for motion. Det er dog som bekendt nemmere sagt end gjort, og derfor forsøger mange folkeskoleklasser jævnligt på alle mulige forskellige måder at undervise landets elever i, hvordan man egentlig praktiserer en sund livsstil.

I specialklassen på Vildbjerg Skole er der i disse uger taget nye initiativer i brug for at få eleverne til at efterleve målet om en sund livsstil. Her er eleverne nemlig gået i køkkenet for at øve sig i at lave mad ud af nødrationer. 

- Vi vil gerne være med til at give eleverne en bedre forståelse for, hvorfor det er vigtigt at spise sundt og bevæge sig. Det kræver energi at klare en hel skoledag, og jeg synes, at det er en del af vores opgave at lære eleverne om, hvor den energi skal komme fra. Det håber jeg, at vi kan være med til at skabe en bevidsthed om med udgangspunkt i undervisningsforløbet, fortæller Susanne Lynge, der er klasselærer i specialklassen på Vildbjerg Skole.

De 15 specialklasse-elever deltager fra uge 39 til uge 41 sammen med omkring 125.000 andre skoleelever i projektet Arla Food Movers, som går ud på, at børn og unge over hele landet skal blive klogere på, hvordan man får bedre mad- og motionsvaner. Konceptet går ud på, at elever selv skal komme med forslag til, hvad der kan få dem til at spise sundere og bevæge sig mere.

På Vildbjerg Skole er det blevet til en daglig to-kilometers løbetur, og så har de altså fundet på opgaven med at lave mad af nødrationer.

- Jeg synes, det er hyggeligt. Det er sjovere end at sidde over i klassen og lave matematik eller sådan noget, fortæller Sophie Dalgaard Nielsen, der er elev i klassen.

- Jeg synes, de har taget rigtig godt imod, og der er faktisk nogle af eleverne, som gerne vil fortsætte med at have motion hver eneste dag, fortæller klasselærer Susanne Lynge.

Projektet Arla Food Movers afsluttes fredag den 9. oktober på skolernes årlige motionsdag.

125.000 børn landet over er med i Arla Food Movers

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.