Lastbiler besøger indlagte børn: Det er de bedste timer i førerhuset

Lastbiler, følgebiler og klovne besøgte lørdag børneafdelingen på Herning Sygehus. Til stor glæde for både børn, familier og frivillige.

Det kan godt være trist at være indlagt på sygehuset.

Men lørdag formiddag fik børnene på børneafdelingen på Herning Sygehus en god oplevelse, da 10 lastbiler slog vejen forbi afdelingen.

quoteDe timer, jeg har brugt med Lastbiler for Børn, er de bedste timer, jeg har brugt i et førerhus

Brian Dahl, Chauffør, Lastbiler for Børn, Hobro

- Vi håber, de kan glemme, at de er syge, og få en god oplevelse ud af at være indlagt, siger Christian Ahmling, som er formand for foreningen Lastbiler for Børn.

Det er foreningen, der har arrangeret karavanen, som både lastbiler, følgebiler, chauffører og klovne var en del af.

Børnene fik ballondyr af klovnene, og fik lov til at sidde i førerhuset i lastbilerne. Det til stor glæde for både de indlagte børn og deres familier.

Til arrangementet var der også klovne, som lavede ballondyr til børnene.
Til arrangementet var der også klovne, som lavede ballondyr til børnene.
Foto: Jesper Thomsen, TV MIDTVEST

- Der sker lidt sjovt på nogle ellers ikke så hyggelige dage. Det her kan i hvert fald bringe nogle smil frem, det er helt sikkert, lyder det fra Line Møller Jensen fra Hee, som er mor til seksårige Kristine Møller Jensen.

Også treårige Sofie Dyring kom ud for at se på lastbilerne, selvom det var hårdt, når man er indlagt med en sprunget blindtarm.

- Hun ville ikke rigtig ud af sengen, men hun ville gerne se det her. Hun er ikke lastbilinteresseret, men hun skulle da ud at se, hvad der skete - især da hun så, at der var en Hjemis-bil, griner René Dyring, som er far til Sofie Dyring.

quoteDer sker lidt sjovt på nogle ellers ikke så hyggelige dage

Line Møller Jensen, Mor, Hee

De bedste timer i førerhuset

Foreningen Lastbiler for Børn er en frivillig forening, som besøger sygehuse landet over. Formålet er at give de syge børn et afbræk i en hverdag fyldt med hospitalsbesøg og sygdom.

En af de frivillige, der trofast sætter sig ind i sin lastbil og kører med i karavanen, er Brian Dahl fra Hobro.

 - Jeg har kørt lastbil i lidt over 24 år, og jeg vil vove den påstand, at de timer, jeg har brugt med Lastbiler for Børn, er de bedste timer, jeg har brugt i et førerhus, siger han.

Alt efter arrangementets størrelse er der op til 20 lastbiler, følgebiler og forskellige andre køretøjer afsted, når Lastbiler for Børn besøger landets børneafdelinger.

Både børn, forældre og frivillige var begejstrede. Du kan se hele indslaget om lastbilernes besøg i Herning her. 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.