Lastbilchauffør risikerer fængselsdom: Snød med køre-hviletidsregler

En rutinekontrol af lastbiler afslørede i går en udenlandsk lastbilchauffør i at have snydt med køre-hviletidsreglerne.

Politiets Tungvognscenter Nord kunne onsdag notere en udenlandsk chauffør for en lang række lovovertrædelser, da de standsede hans lastbil ved Herning.

- Vi har lavet flere kontroller i Midt- og Vestjyllands og Østjyllands politikreds i løbet af de seneste tre dage. Denne lastbil blev så standset som én ud af cirka 100 køretøjer i går, forklarer lederen af politiets Tungvognscenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen.

Lånte kærestens kørekort

Da politiet standsede den udenlandsk indregistrerede lastbil ved Herning, opdagede de, at lastbilchaufføren i seks tilfælde havde anvendt sin kærestes kørekort i lastbilens takograf, der registrerer chaufføren og lastbilens aktiviteter. Dermed har chaufføren bevidst forsøgt at snyde og omgåes reglerne omkring køre-hviletid. 

Den udenlandske chauffør risikerer nu en fængseldom, for anklagemyndigheden går efter en betinget fængselsdom i 40 dage og en advarsel. Chaufføren kan formentlig også se frem til en større bøde.

Vognmand risikerer bøde i 100.000-kroner-klassen

Det samme kan chaufførens vognmand.  Han kan i følge politiet blive dømt til at betale en bøde i omegnen af 100.000 kroner for sit ansvar i sagen. Dertil kommer ”regningen” for fejl og mangler i fragtbrevene, der tilsammen løber op i 20.000 kroner.

Lastbilen er nu tilbageholdt og sat i hjullås ved Herning, indtil bødedepositum ligger hos politiet. 
Der vil blive afholdt retsmøde i sagen den 10. september 2019.

Politiets Tungvognscenter Nord fortsætter med at gennemføre kontroller i hele Jylland. 

En chauffør bryder loven og kører 59 timer i træk uden ordentlig søvn. Hvordan kan det ske?

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.