Lastbil med 36.000 liter gylle væltede ved Sdr. Felding

Der var fare for, at gyllen ville løbe ud i vandløb og søer, men Brand & Redning MidtVest fik stoppet udslippet.

Trafikken er spærret i begge retninger.
Trafikken er spærret i begge retninger.
Foto: Presse-fotos.dk

En lastbil med 36.000 liter gylle lastet kørte torsdag morgen klokken 6.40 galt på Arnborgvej ved Sdr. Felding, og de mange tusind liter gylle løb ud i en grøft langs vejen.

- Vi tror, at lastbilen var kommet ud i rabatten, hvor den mistede kontrollen. Vi kan se at lastbilen har torpederet flere træer i siden af vejen, og førerhuset er godt medtaget. 

- Derfor væltede lastbilen og gyllen løb ud i grøften, og det har vi været i gang med at håndtere de sidste timer, fortæller indsatsleder fra Brand & Redning MidtVest Peter Kristensen.

Beredskabet byggede små dæmninger langs grøften ved vejen med rendegravere for at stoppe gyllen. Samtidig var slamsugere tilkaldt for at suge gyllen ud af tanken.

Der løb ikke løbet særlig meget gylle ud på vejen, men det var vigtigt for beredskabet at få stoppet gyllen, så den ikke løb ud i naturen.

- Gylle i så koncentreret form skal standses for en hver pris. Det er meget skadeligt at få ud i naturen, specielt hvis det løber ud i vandløb og søer. Vi har stoppet udslippet af gylle, så vi kan snart tage hjem her fra, sagde indsatslederen, da TV MIDTVEST talte med ham klokken 10.15.

gylletransport
Foto: Presse-fotos.dk

Chaufføren slap med knubs

Peter Kristensen fortæller, at det første hans mandskab gjorde, da de kom frem til Arnborgvej, var at tilse føreren af lastbilen. Men selvom førerhuset var hårdt medtaget, så er chaufføren sluppet billigt.

- Vi ved ikke hvad status er på chaufføren, men vi hæfter os ved, at han selv var i stand til at træde ud af førerhuset og gå over i ambulancen, fortæller indsatslederen.

En lægehelikopter var tilkaldt til ulykkesstedet, men den kom altså aldrig i brug.

Siden ulykken har trafikken været spærret på Arnborgvej, og det vil den være nogle timer endnu. Der skal nemlig nogle store bugseringskøretøjer ud og fjerne den forulykkede lastbil.

- Vi er færdige herude nu. Vi har fået tømt lastbilen og gjort de ting, vi skulle. Nu venter et større arbejde med at få bugseret lastbilen. Det er der nogen, der kommer og tager sig af, og det er derfor, at vejen forbliver spærret de næste par timer, siger Peter Kristensen fra Brand & Redning MidtVest.

Hjemmeværnet har sørget for omkørsel i området.