Lars Krarup udgiver bog: - Der er nogle historier, som kun jeg kan fortælle

Bogen indeholder blandt andet historien om formandsopgøret mellem Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen i en kælder 2014, hvor Lars Krarup angiveligt var den tredje mand, der var til stede.

Lars Krarup (V) stopper som borgmester i Herning Kommune om under et år, og det har fået bunken med arbejdsopgaver til at blive mindre. Bunken er faktisk blevet så lille, at han har haft tid til at skrive en bog om sin politiske karriere.

quoteHvis jeg skulle skrive en bog, ville det være at snyde på vægten, hvis ikke jeg tog de kapitler med.

Lars Krarup, borgmester, Herning Kommune, Venstre

Bogen hedder 'Mennesker & Muligheder' og selvom titlen ikke siger særlig meget, så fortæller borgmesteren i Herning Kommune gennem 20 år, at bogen indeholder historier og episoder, som ikke har været fortalt til offentligheden før.

Blandt andet episoden fra et kælderlokale i Odense 2014, hvor et dramatisk formandsopgør i Venstre mellem Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen blev afgjort af de to internt - og af Lars Krarup. 

- Der vil være en helt del eksempler på noget, der aldrig har været fremme. Kælderkapitlet og politiskolekapitlet er med. Dem ville jeg gerne have været foruden, men hvis jeg skulle skrive en bog, ville det være at snyde på vægten, hvis ikke jeg tog de kapitler med, fortæller Lars Krarup.

Den tidligere borgmester besluttede sig for i december, at det var tid til at skrive en bog. Siden han den 16. august 2020 meldte ud, at han stoppede i politik, har flere prikket ham på skulderen, og spurgt om han ikke skulle skrive en biografi. I juleferien satte han sig med et A4-ark og en kuglepen.

- Og så tænkte jeg, hvis jeg skulle skrive 20 kapitler, hvad skulle de så handle om. Jeg begyndte at skrive temaer og episoder ned på papiret. Det er så blevet til 40 kapitler med nedslag i min politiske karriere, siger Lars Krarup.

- Mine børn skal læse, hvad jeg har lavet

Lars Krarup har selv skrevet bogen. Den slagter-uddannede borgmester fortæller, at han har nydt skriveprocessen, men at bogen ikke ville være blevet til uden hjælp fra Hans Krabbe, der er chefredaktør på Midtjyllands Avis.

- Jeg har haft god sparring med Hans Krabbe. Han har stillet spørgsmål til kapitler, jeg har skrevet, og givet mig rettelser, og det er bogen blevet meget bedre af. Han har kunnet sige hvilke historier, jeg skulle fortælle mere om, og hvilke jeg skulle forkorte, siger forfatteren.

Når Lars Krarup går af som borgmester, er han blevet 49 år. En ung alder at udgive en selvbiografi i. Til den konstatering lyder svaret prompte.

- Jeg var også ung da jeg blev borgmester. Jeg har siddet i byrådet i 24 år og været borgmester i 20, og det er jo næsten et halvt liv i politik. 

Det er da også enden på den politiske karriere, der har fået Lars Krarup til tasterne.

- Jeg har to børn på 10 og 13 år, og jeg har en romantisk forestilling om, at de kunne tænke sig at læse om, hvad jeg lavede. Der er nogle lokalpolitiske historier og episoder, som aldrig bliver skrevet ned, hvis ikke jeg gør det. Jeg er den kun 8. borgmester og den næst længst siddende i Herning Kommune. Der er nogle historier, som kun jeg kan fortælle, fortæller han.

 'Mennesker & Muligheder' udkommer 28. maj.

Se indslaget fra august, hvor Lars Krarup meldte ud, at han stopper som borgmester i Herning Kommune.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.