Lars Krarup stopper før tid

Lars Krarup skriver på Facebook, at han stopper før tid for at gøre plads til afløseren, Dorte West.

Herning Kommunes borgmester, Lars Krarup (V), har allerede meldt ud, at han ikke genopstiller som borgmester.

Nu oplyser han også, at han ikke sidder sin periode tiden ud, men at han i stedet stopper pr. 1. august 2021, så afløseren, Dorte West, kan begynde allerede der.

Lars Krarups valgperiode stod til at slutte nytårsnat 2021, men han stopper altså fem måneder før tid.

Borgmesteren bliver siddende i byrådet valgperioden ud og vil derfor være til rådighed for Dorte West.

Fornuftigt valg, mener politisk redaktør

Set med politiske briller er det godt for Venstre i Herning Kommune, at Lars Krarup går af 1. august og i stedet overlader tøjlerne til Dorte West.

Den beslutning kommenterede Thomas Funding, politisk redaktør hos Avisen Danmark, 20. august på:

- Det ville give rigtig god mening for Dorte West og for Venstre. Det ville give mulighed for hende til at definere sin egen platform, og det er også noget, vi ser i mange andre kommuner, at når de her ”bykonger” takker af, så sker det ofte, at de gør det et halvt eller et helt år før valget for at give plads til den nye, sagde han.

Den politiske kommentator mener, at det er godt for Venstre og Dorte Wests chancer ved kommunalvalget i 2021, at skiftet sker 1. august 2021.

Dorte skal ikke være en ny Lars

Selvom Lars Krarup tidligere har udtalt, at han ikke ville stoppe før tid, er det altså en kendsgerning, at han gør det.

Det giver plads til Dorte West, men Venstre-vælgere og resten af det politiske land i Herning Kommune skal ikke regne med, at hun bliver den samme type som Lars Krarup.

- Lars er Lars, og Dorte er Dorte. Jeg skal ikke forsøge at udfylde Lars´ sko. Jeg skal udfylde mine egne, og det er vigtigt, at man også tror på, at man kan tage stafetten videre i samarbejde med gruppen og baglandet, har Dorte West tidligere sagt.

Kommunalvalget i 2021 finder sted den 16. november.

Efter knap 19 år i spidsen for Herning Kommune, vil Lars Krarup ikke være at finde på stemmesedlen ved næste kommunalvalg.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.