Lars Krarup: Er det virkelig noget staten skal blande sig i?

Nye krav gør, at alle vejnavne med forkortelser skal indeholde punktummer. Det har blandt andet fået Herningborgmester Lars Krarup til tasterne.

Det har skabt røre, at Digitaliseringsstyrelsen i dag har meldt ud, at alle bynavne der indeholder forkortelser fremover skal indeholde punktummer. Ændringen rammer især Herning Kommune, hvor man indtil nu har skrevet vejnavnene uden punktummer, hvilket resulterer i, at borgerne på 53 gader skal have nyt sundhedskort. 

Det undrer mange af vores læsere, der på Facebook har givet udtryk for deres holdning:

- Bureaukrati af værste skuffe efter min mening - at udstede nye sygesikringskort med mere.

- Det er da ligegyldigt, om der mangler et punktum.

- Digitaliseringsstyrelsen mangler vist noget at gå op i.

Borgmesteren til tasterne

Men det er ikke kun vores almindelige brugerne, som sagen har jaget til tasterne. Også borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup, har valgt at skrive en kommentar på det sociale medie.

- Som lokal folkevalgt tager man sig til hovedet og river sig i håret. Er det virkelig noget, staten skal blande sig i, skriver han blandt andet.

De nye regler betyder dog ikke, at Herning Kommune nu skal ud og skifte vejskilte. Det vil ske hen ad vejen. Det fortalte afdelingenschefen for byggeri, jord og grundvand i Herning Kommune, Hans Eghøj, tidligere i dag til TV MIDTVEST. Skiltene vil i stedet blive skiftet ud, når det alligevel er tid til en udskiftning.

- Medmindre, der virkelig er nogen, som mangler de punktummer i bybilledet. Så vil vi overveje at sende en medarbejder ud med nogle punktummer, sagde han med et smil. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.