Landsholdet spiller testkamp i Herning

MCH Arena i Herning lægger græs til årets første landskamp, når Danmark tager imod Færøerne.

Færøerne bliver modstanderen for det danske fodboldlandshold i årets første fodboldlandskamp, der spilles 27. marts på MCH Arena i Herning.

Det oplyser Herning Kommune i en pressemeddelelse.

- Det bliver godt at få samlet holdet igen, og med testkampen mod Færøerne tager vi for alvor hul på et vigtigt forår frem mod EM til sommer. Vi ser frem til at møde et kompetent færøsk mandskab, siger landstræner Åge Hareide.

Fire dage senere venter endnu en testkamp for Hareide og hans tropper. Her venter en på papiret noget større opgave mod England på Wembley i London.

Fjerde gang i Herning

Kampen mod Færøerne bliver fjerde gang, det danske A-landshold spiller en officiel kamp i Herning.

Første gang var i 2008, da Tjekkiet var på besøg. Den kamp endte 1-1. Anden kamp på det nuværende MCH Arena var med Norge i 2013, da Danmark vandt med 2-1.

Tredje kamp i Herning blev spillet mod Island, som også blev slået med 2-1 i 2016, mens Østrig i 2018 blev slået med 2-0.

Alle fire kampe var, ligesom kampen mod Færøerne bliver det, testkampe.

Kampe mod Færøerne

Færøerne led ni nederlag i ti kampe i kvalifikationen til EM 2020, hvor holdet under daværende landstræner Lars Olsen hentede en enkelt sejr på hjemmebane over Malta.

Olsen er siden vendt hjem til den danske Superliga og blevet afløst på den færøske landstrænerpost af svenskeren Håkan Ericsson.

Danmark har mødt Færøerne tre gange tidligere. Det skete senest i Morten Olsens første kamp som landstræner i august 2000, hvor det blev til dansk 2-0-sejr i Torshavn på mål af Ebbe Sand og Brian Steen Nielsen.

Med kampen mod færingerne har DBU programmet for landsholdssamlingen i marts på plads.

Allerede i efteråret kunne unionen meddele, at man havde indgået aftale om en testkamp mod England på Wembley 31. marts.

Schmeichel, Harder, Dolberg og de andre landsholds-spillere snørrede i dag fodboldstøvlerne for at tjekke Danmarks mest avancerede fodboldbane - i Herning.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.