Landmænd får medhold i ekspropriationssag

To landmænd har fået medhold i, at de skal have erstatning for værditabet på deres ejendomme, men de får ikke så meget, som de havde håbet på.

To landmænd fik i dag medhold ved Retten i Herning i en sag om ekspropriation ved Sygehuset ved Gødstrup. Landmændenes jord blev eksproprieret, men de fik ingen erstatning for deres ejendom, og derfor fik de rettens vej. 

 

Efter en lang kamp glæder Torsten Troelsen fra Snejbjerg sig over endeligt at have fået ret.

- Det er vi da meget glade ved og stolte over at få bekræftet princippet i dommen er, at man ikke bare kan tage noget fra os uden at vi får det erstattet, siger Torsten Troelsen.

 

Sagen begyndte i 2010. Torsten Troelen gik efter 1,3 millioner kroner mere for fald i ejendomsværdien, men Retten i Herning vurderede i dag værditabet til 400.000 kroner.

Landmanden glæder sig dog stadig over sejren efter fem års sej kamp.

- Fem et halvt år det er lang tid, i hvert fald for os at bruge på det, så vi har brugt meget energi på det.

 

Landbrug og Fødevarer har ført sagen for Torsten Troelsen og en anden landmand.

Organisationen betragter afgørelsen som principiel, men kritiserer Herning Kommune for, at de i første omgang bød for lidt.

- Det er jo ærgerligt, at de ikke afgjorde det ved de første forlisforhandlinger med Herning Kommune. Fem år det er rigtig lang tid. Det er alt for langt tid, at man skal gå i den utryghed, siger Lone Andersen, der er viceformand ved Landbrug & Fødevarer.

 

Herning Kommune forsvarer sig dog med, at retten i dag ikke imødekom hele det økonomiske krav.

- Hvis vi var gået fra hinanden på det første møde og var blevet enige, så var skatteborgerne i Region Midtjylland altså kommet til at betale væsentligt mere end det, det er endt med, så jo, jeg kunne da godt have ønsket mig, at vi var blevet enige for fem et halv år siden, men når man ikke er villige til at flytte sig i en forlisforhandling, så kan man jo ikke kalde det en forhandling, siger Steen Dahl Pedersen, der er chefjurist ved Herning Kommune.

 

Nu skal Torsten Troelsen overveje, om han stiller sig tilfreds med de 400.000 kroner.

- Nu har retten jo talt, og sagt hvad de mener, der er det rigtige, og det må vi så forholde os til, når vi får dommen nærlæst, siger Torsten Troelsen, der endnu ikke ved, om han vil anke til landsretten.

 

Både Landbrug&Fødevarer og Herning Kommune vil bruge de næste dage på at nærlæse betingelserne i dommen


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.