Lækket notat antyder, hvornår vi igen kan rejse: Det fik Ove og Ulla til at købe sommerferien i al hast

TV 2 er i besiddelse af et lækket notat, der angiver tre datoer for, hvornår man igen kan rejse ud i verden. Det fik mange til straks at købe sommerferie.

Der er godt nyt til de af os, der drømmer om, at grænserne snart åbner, så vi kan komme en tur til sydens sol og varme.

I dag fik TV 2 nemlig fingrene i et lækket notat, der blandt andet beskriver, hvordan man fra 6. maj  vil tillade, at færdigvaccinerede danskere og udlændinge kan få lov at rejse ind og ud, hvis de kommer fra et land med lav smitte.

Og det gav travlhed ved telefonerne hos Bravo Tours i Herning.

- Rejselysten er helt enorm. Vi kan mærke, at folk er helt desperate efter at komme ud og rejse. Vi kan mærke, at mange køber rejse i sensommeren og efteråret. Nu mangler vi bare visheden for, at vi også kan flyve i starten af juni eller maj måned, siger direktør Peder Hornshøj.

Derfor er han klar til at opruste endnu mere, når en dato for udenlandsrejser bliver meldt offentligt ud.

- Vi har allerede nu talt om, at vi skal forlænge åbningstider og holde åbent i weekenden. vi tror på, vi får rigtig travlt, når nu den her dato bliver endeligt meldt ud, siger rejseselskabsdirektøren.

Hos Bravo Tours er direktøren sikker på, den kommende tid bliver travl, når en dato for udrejse bliver meldt ud.
Hos Bravo Tours er direktøren sikker på, den kommende tid bliver travl, når en dato for udrejse bliver meldt ud.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Nogen af dem, der straks bestilte årets første udenlandsrejse, var ægteparret Ove og Ulla Selgan Rasmussen fra Herning.

- Nu har vi været indelukket i et helt år. Så nu skal vi ud og luftes. Selvom der ikke er taget endelig stilling, så er vi nu på forkant, så der ikke er andre, der går ind og snupper rejsen for os, siger Ove Selgan Rasmussen. 

De har længe været klar til en tur sydpå, og i dag fik deres drømme luft under vingerne, da de hørte om det lækkede notat, TV 2 er i besiddelse af.

- Bliver datoen flyttet, så må vi tage den der. For vi skal derned. Det værste, der kan ske, det er, at vi kan få en aflysning. Men det tror vi ikke på. Vi tror, det kommer. Det er derfor, vi er på nu. Og vi taber ikke noget ved det. Andet end humøret måske, siger ægtemanden.

Også hos Feriepartner Hvide Sande glæder udlejningsdirektøren sig mere til at tage imod de udenlandske gæster - særligt de tyske. Indtil videre har de kun gæster i cirka ti procent af deres huse.

- Vi tager imod det, vi kan få med stor glæde og kyshånd. Der er bare et kæmpe turismeerhverv på hele vestkysten, der er dybt afhængige af, der kommer tyskere i de her sommerhuse, siger udlejningsdirektør, Lykke Høj.

Her til aften har Folketingets partier indgået en endelig aftale for rejserestriktioner fremover. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.