Kvindelig præst fik at vide, at hun ville ende i helvede

Det er mere end 70 år siden, at de første kvindelige præster blev indsat i den danske folkekirke, og alligevel oplever flere stadig at blive diskrimineret på bagrund af sit køn.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I dag kom det frem, at hver fjerde kvindelige præst har følt sig diskrimineret på grund af sit køn. Det viser en rundspørge, som Jyllands-Posten har foretaget.

Jeg mener, at kvinder kan være lige må meget præst som mænd, men jeg har en forståelse for, at man kan tro anderledes.

Heidi Sun, Præst, Tjørring

Heidi Sun er præst i Tjørring nær Herning. I hendes studietid oplevede hun på et tidspunkt en medstuderende, der fortalte hende, at hun ville ende i helvede, fordi hun var kvinde og præst.

- Det er forskelligt fra person til person, om man føler sig diskrimineret og fravalgt. Det føltes hårdt og personligt, men jeg tænker, at mine oplevelser har handlet om teologi. Jeg mener, at kvinder kan være lige så meget præst som mænd, men jeg har en forståelse for, at man kan tro anderledes, fortæller Heidi Sun til Jyllands-Posten.

Heidi Sun mener derfor ikke, at man skal sætte rammer for, hvad folk må tro og mene. 

- Til gengæld giver det mening, at vi sætter rammer op og diskuterer, hvordan vi håndterer de forskellige nuancer, vi har i troen, for at undgå diskrimination, fortæller hun til Jyllands-Posten.

Kirkeminister Mette Bock slår fast, at diskrimination er uacceptabelt, men hun mener også, at problematikken skal håndteres via dialog inden for kirken og ikke via lovgivning.