Kulturminister på kunstmuseum i Herning

HEART-museet i Herning fik mandag besøg af Kulturministeren. Den anledning benyttede museet til at overbevise Mette Bock om, at museumsstøtten bliver skævt fordelt.

Når der skal uddeles museumsstøtte ud, så går langt de fleste penge til museerne i hovedstadsområdet. Det vil kunstmuseet HEART gerne have lavet om på, og derfor forsøgte museet i dag at overbevise kulturministeren om, at støtten i dag bliver skævt fordelt.

quoteDet er påfaldende, at skævheden er så stor, som den er mellem de bedste kunstmuseer i Danmark.

Johs Poulsen, Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Herning Kommune

- Selvom det går strålende for os, så står vi jo med nogle særlige udfordringer i forhold til, hvordan man har det ovre østpå, siger Holger Reenberg, der er direktør ved HEART-museet i Herning.

I december sidste år udgav foreningen Danmark på Vippen en rapport, der viste, at over 70 procent af museumsstøtten ender i hovedstadsområdet. 

Hver gang en gæst går ind på et museum i hovedstadsområdet får museet i følge Danmark på Vippen i gennemsnit 126 kroner i tilskud. I resten af landet er tilskuddet 42 kroner pr. gæst. 

- Det er påfaldende, at skævheden er så stor, som den er mellem de bedste kunstmuseer i Danmark. Vi er i en situation, hvor vi får meget lidt sammenlignet med dem, der får meget, siger Johs Poulsen, der er formand for Kultur- og fritidsudvalget i Herning Kommune.

Kulturminister Mette Bock er nu i gang med at finde et politisk flertal til en ny reform af museumsstøtten.

- Der, hvor det begynder at blive svært, er, at når nogle skal have mere, så er der jo også nogen, der skal have noget mindre, og det skal vi finde nogle gode løsninger på. siger Kulturminister Mette Bock.

HEART får hvert år 1,4 millioner kroner i statsstøtte. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.