Kulturarrangør ændrer ikke kurs

Hvis Lars Vilks, Kurt Westergaard eller Yahya Hassan ønskede at holde foredrag i Herning i denne uge, ville de få et ja.

Hvis Lars Vilks, Kurt Westergaard eller Yahya Hassan ønskede at holde foredrag i Herning i denne uge, ville de få et ja.

Ytringsfriheden og den frie debat må og skal nemlig ikke krænkes af gemene terroristers onde handlinger. Weekendens angreb på København får derfor ikke Hernings kulturarrangører til at ændre kurs. Det skriver Herning Folkeblad.

- Jeg ser intet problem i at afholde arrangementer om ytringsfrihed i fremtiden. Jeg har ingen forudsætninger for at afgøre, om et arrangement er farligt - det må være op til politiet at vurdere. Vi har ikke tænkt os at ændre noget i forhold til den slags arrangementer, siger Line Killerup, der er kulturhusleder på Huset No7 i Herning, i dag til TV MIDTVEST.

Vi skal ikke være paranoide

Amir Rehman stod bag et foredrag med Yahya Hassan på Huset No7, der i 2014 blev det mest politibeskyttede foredrag i Herning nogensinde. I efteråret var han involveret i et foredrag om netop ytringsfrihed og satirens grænser med Thomas Wivel.

Heller ikke han er i tvivl om, at han er klar til at arrangere nye foredrag.

- Selvfølgelig  ville jeg gøre det. Alt andet er jo netop en trussel mod demokratiet. Vi skal ikke gå og være frygtfulde og paranoide, fordi der er en galning, der skyder. Vi skal fastholde vores principper og gøre, som vi plejer. Det er lige præcis, når der står noget på spil, at man skal turde sige sin mening - ikke kun, når vi har det hyggeligt og er pakket ind. Ellers giver det ingen mening, siger Amir Rehman til Herning Folkeblad.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.