Kristian Jensen svarer igen: - Der er ikke nogen ændring i formandskabet

Der er stadig et delt formandskab i Venstre. Det slår næstformand Kristian Jensen fast.

Der er ingen ændring i formandskabet i Venstre, uanset hvad Venstre-veteranen Claus Hjort Frederiksen mener. 

quoteDet er sådan, at en aftale, der er indgået mellem to personer, selvfølgelig ikke kan ændres af en tredje. Og der er ikke nogen ændring i formandskabet i Venstre.

Kristian Jensen

- Det er sådan, at en aftale, der er indgået mellem to personer, selvfølgelig ikke kan ændres af en tredje. Og der er ikke nogen ændring i formandskabet i Venstre, siger Kristian Jensen til TV MIDTVEST.

Herningmanden og næstformanden i Venstre, Kristian Jensen, har været noget i vælten de seneste dage, og det har været udfordrende, erkender han.

- Der har været tider i politik, der er sjovere. Det sjoveste i politik er at snakke om politik - ikke om politikere, siger han til TV MIDTVEST.

Se interviewet med Kristian Jensen om formandskabet i Venstre.

Venstre-veteran slår hårdt til Jensen

Claus Hjort Frederiksen er to gange på få dage gået hårdt til Kristian Jensen. I fredags krævede han Jensens afgang, og i går aftes skrev han på Facebook, at der ikke længere er tale et delt formandskab i partiet.

- På Venstres sommergruppemøde, som tegner Venstres politiske kurs blev det slået klart fast, at det er partiets formand og statsministerkandidat, som tegner Venstres politiske kurs. Det delte formandskabs tid er forbi, skrev Hjort Frederiksen.

I fem år har Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen haft et delt formandskab i Venstre. Og sådan er altså stadigvæk ifølge Kristian Jensen.

Han og Løkke blev enige om det delte formandskab på Venstres hovedbestyrelsesmøde i Venstre i 2014.

Dengang var Kristian Jensen klar til at blive ny formand for Venstre efter en sag om Lars Løkke Rasmussens tøjkøb for partiets penge. Det endte i stedet med det delte formandskab.

Denne artikel er blevet til efter en aftale med Kristian Jensen. Han vil kun svare på to spørgsmål - et om lederskabet i partiet og et om, hvordan den seneste uge har været for ham. Det har derfor ikke været muligt at stille opfølgende spørgsmål til Venstres næstformand.

Spliden i Venstre

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.