Kristian Jensen svarer igen: - Der er ikke nogen ændring i formandskabet

Der er stadig et delt formandskab i Venstre. Det slår næstformand Kristian Jensen fast.

Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen under pressemødet fredag i forbindelse med Venstres sommergruppemøde på Kragerup Gods ved Ruds Vedby. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Der er ingen ændring i formandskabet i Venstre, uanset hvad Venstre-veteranen Claus Hjort Frederiksen mener. 

Det er sådan, at en aftale, der er indgået mellem to personer, selvfølgelig ikke kan ændres af en tredje. Og der er ikke nogen ændring i formandskabet i Venstre.

Kristian Jensen

- Det er sådan, at en aftale, der er indgået mellem to personer, selvfølgelig ikke kan ændres af en tredje. Og der er ikke nogen ændring i formandskabet i Venstre, siger Kristian Jensen til TV MIDTVEST.

Herningmanden og næstformanden i Venstre, Kristian Jensen, har været noget i vælten de seneste dage, og det har været udfordrende, erkender han.

- Der har været tider i politik, der er sjovere. Det sjoveste i politik er at snakke om politik - ikke om politikere, siger han til TV MIDTVEST.

01:17

Se interviewet med Kristian Jensen om formandskabet i Venstre.

Luk video

Venstre-veteran slår hårdt til Jensen

Claus Hjort Frederiksen er to gange på få dage gået hårdt til Kristian Jensen. I fredags krævede han Jensens afgang, og i går aftes skrev han på Facebook, at der ikke længere er tale et delt formandskab i partiet.

- På Venstres sommergruppemøde, som tegner Venstres politiske kurs blev det slået klart fast, at det er partiets formand og statsministerkandidat, som tegner Venstres politiske kurs. Det delte formandskabs tid er forbi, skrev Hjort Frederiksen.

I fem år har Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen haft et delt formandskab i Venstre. Og sådan er altså stadigvæk ifølge Kristian Jensen.

Han og Løkke blev enige om det delte formandskab på Venstres hovedbestyrelsesmøde i Venstre i 2014.

Dengang var Kristian Jensen klar til at blive ny formand for Venstre efter en sag om Lars Løkke Rasmussens tøjkøb for partiets penge. Det endte i stedet med det delte formandskab.

Denne artikel er blevet til efter en aftale med Kristian Jensen. Han vil kun svare på to spørgsmål - et om lederskabet i partiet og et om, hvordan den seneste uge har været for ham. Det har derfor ikke været muligt at stille opfølgende spørgsmål til Venstres næstformand.

Spliden i Venstre

Torsdag kritiserede Kristian Jensen i et interview med Berlingske, at Lars Løkke Rasmussen i valgkampen erklærede, at man nu gik efter at danne en regering hen over midten med Socialdemokratiet.

 

Det fik partifællen Claus Hjort Frederiksen til at kræve Jensens afgang, fordi næstformanden ifølge Hjort har opført sig illoyalt over for Løkke.

 

Efter internt drama blev det fredag lagt fast, at linjen fortsat ligger, hvor Løkke lagde den i valgkampen.

 

Her vendte Kristian Jensen på pressemødet rundt og sagde - på linje med Løkke - at han ikke vil afskrive nogle muligheder frem mod næste valg.

 

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen har siden 2014 haft et delt formandskab i Venstre.

 

Aftalen om formandskabet blev de to enige om på et hovedbestyrelsesmøde i Venstre i 2014.

 

Dengang var Kristian Jensen klar til at blive ny formand for Venstre efter en sag om Lars Løkke Rasmussens tøjkøb for partiets penge. Det endte i stedet med det delte formandskab.

 

Søndag aften skrev Claus Hjort Frederiksen på Facebook, at der ikke længere er tale om et delt formandskab i partiet.

Se mere

Læs også Claus Hjort: Det delte formandskab i Venstre er slut