Kristian Jensen om Joe Biden: - Han får det hårdt

Tidligere udenrigsminister Kristian Jensen (V) har set frem til dagen, hvor Joe Biden skulle indsættes som præsident. Han er dog ikke i tvivl om, at Joe Biden får sit at se til.

Det er ikke en helt fremmed person, som Kristian Jensen (V) udtaler sig om, når han fortæller om Joe Biden. For fem år siden stod de ansigt til ansigt, da Kristian Jensen som udenrigsminister deltog i FNs generalforsamling. Her kom den danske udenrigsminister faktisk ved en fejl til at kalde Joe Biden for præsident.

- Så tænker jeg ”ups, det må jeg redde det her”. Så siger jeg ”undskyld, Hr. Vicepræsident – eller måske bliver De præsident på et tidspunkt.” Det grinte hele salen så af. Og jeg fik jo ret. 5 år efter så er han præsident, siger Kristian Jensen.

quoteI dag bliver den bedste han får de næste fire år.

Kristian Jensen, MF, Venstre

Ja, Kristian Jensen fik ret, og i dag klokken 18.00 dansk tid blev Joe Biden officielt udnævnt som USA's 46. præsident. Noget Kristian Jensen i den grad har set frem til.

- Joe Biden er vidende, empatisk og nysgerrig. Det, synes jeg, er et meget charmerende træk - at man er nysgerrig på andre. Han er en person, som ved rigtig meget. Den dialog vi havde afslørede, at han kendte Danmark i forhold til både vores fredsbevarende indsats, vores militære indsats, men også vores miljø- og klimapåvirkning. Så han er en utroligt vidende politiker, der kommer ind på et tidspunkt, hvor USA virkelig har brug for en, som kan arbejde og samle USA, siger Kristian Jensen, som henviser til den samtale som Joe Biden og han havde i 2015.

Den tidligere udenrigsminister, der selv har haft sit at se til, er dog ikke i tvivl om, at der venter Joe Biden en kæmpe opgave.

- Jeg tror, Joe Biden skal nyde hvert eneste minut af i dag med fest og festivitas. I dag bliver den bedste han får de næste fire år, forudser Kristian Jensen. 

Her ses Kristian Jensen sammen med Joe Biden tilbage i 2015.
Her ses Kristian Jensen sammen med Joe Biden tilbage i 2015.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.