Kristian Jensen: Grotesk dom

Venstres næstformand stiller spørgsmål til justitsministeren om herningenser, der ville stoppe to flasketyve - og selv endte med at blive dømt.

Sagen om den 27-årige mand fra Herning, der tirsdag blev dømt for at holde to flasketyve tilbage med en signalpistol, ender nu hos justitsminister Karen Hækkerup (A).

Det er Venstres næstformand Kristian Jensen fra Lind, der vil stille ministeren flere spørgsmål ovenpå dommen, som han direkte kalder grotesk.

- Jeg synes, at det er et meget mærkeligt signal, der bliver sendt - nemlig at den, der forsøger at forhindre en forbrydelse, får en straf, der er markant hårdere end forbrydernes, hvis de var sluppet af sted med det, siger Kristian Jensen til TV MIDTVEST.

Den 27-årige mand fik 30 dages betinget fængsel og 30 timers samfundstjeneste. Retten mente, at han gik langt over stregen, da han i februar hentede sin signalpistol, som han affyrede fem gange for at få flasketyvene til at lægge sig ned på jorden.

Flasketyvene fik hver 20 dages betinget fængsel.

Strammere våbenlov

Kristian Jensen understreger, at han ikke kender sagen i detaljer. Men dommen får ham til at spørge justitsministeren, om hun synes, at det er en rimelig straf til en person, der forsøger at forhindre kriminalitet. Og hvad hun ellers mener, at man bør gøre i sådan en situation.

- Men har Venstre ikke selv været med til at skærpe våbenloven, så det nu er strafbart at gå med kniv og pistoler på gaden?

- Jo, vi har været med til at stramme våbenloven, og det har også været helt relevant i forhold til de mange knivstikkerier, vi desværre har set i nattelivet. Det her er noget andet. Det er en borger, der griber ind, da han ser noget kriminelt, siger Kristian Jensen.

Den dømte - Christian Sørensen - står i aften selv frem på TV MIDTVEST og fortæller om sin reaktion på dommen. Han er glad for, at Kristian Jensen nu tager sagen op.

- Det er godt, at vi får belyst sagen. Hvordan skal vi leve i et demokrati, når man bliver dømt på den måde her og får en hårdere straf end tyvene, siger han.

01:58 Luk video

 

Kristian Jensen forklarer her, hvorfor han kalder dommen mod den 27-årige for grotesk.

02:33 Luk video

 

TV MIDTVEST sendte tirsdag dette indslag om retssagen mod den 27-årige mand.