Kristian Jensen: En ny kovending

Regeringen gav efter for pres fra Venstre og Nordvestjylland, mener venstres gruppeformand.

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen fra Lind, glæder sig over, at regeringen nu forpligter sig til at finde penge til en motorvej mellem Holstebro og Herning - men han er ikke imponeret over forløbet op til præsentationen af den nye finanslov.

Han mener, at regeringen er ude i en klar kovending.

- Venstre fik aftalt etableringen af en motorvej allerede i sidste års finanslov og derunder også en klar finansiering. Der var også en bred opbakning til motorvejen under valgkampen. Siden valget har regeringen klart sagt, at den ikke længere ville stå ved løftet om at bygge en motorvej, skriver Kristian Jensen i en pressemeddelse.

Han mener, at det var et stort pres fra Venstre og hele Nordvestjylland, der fik regeringen til at lave "endnu en kovending".

- Finansieringen vil de godt nok ikke tale om endnu, men de siger, at de er klar til at løfte infrastrukturen og dermed muligheden for erhvervsudvikling, skriver Kristian Jensen.

Corydon: En uskik af den tidligere regering

Finansminister Bjarne Corydon (S) havde dog en noget andet udlægning af tingene efter dagens pressemøde i Finansministeriet.

- Vi vil prøve at finde finansiering til den motorvej i forbindelse med vores 2020-plan. Det havde den tidligere regering ikke gjort. Den havde lovet at det ville ske - det er en uskik, når man ikke selv finder pengene, og det havde de ikke gjort, sagde finansministeren.