Kristian Jensen efter personligt nederlag: - Har haft travlt med alt muligt andet

Venstres Kristian Jensen har langt fra den samme vælgeropbakning som tidligere.

Kristian Jensen kan se tilbage på et folketingsvalg, der har sendt ham stemmemæssigt tilbage i de interne geled i Venstre.

Herningenseren har fået 10.759 personlige stemmer i Vestjyllands Storkreds mod de 14.023 han fik ved sidste valg i 2015.

Tilbagegangen er der en god forklaring på, påpeger Venstre-næstformanden selv.

- De sidste fire år har jeg enten rejst verden rundt som udenrigsminister eller siddet i forhandlinger på Christiansborg som finansminister. Og det betyder bare, at min tilstedeværelse ikke har været den samme som i valgkampen for fire år siden.

- Jeg tror, der er en pris at betale for det. Det har givet meget indflydelse i forhold til at lave nogle ting, som gavner Midt- og Vestjylland, men min tilstedeværelse og synlighed er gået nedad bakke lokalt, siger Kristian Jensen.

Støjberg med kanonvalg

Mens Kristian Jensen har oplevet personlig tilbagegang har partifællen, og modstanderen til en eventuel fremtidig plads i Venstres formandsstol, Inger Støjberg haft et kanonvalg.

Støjberg er med sine 28.420 personlige stemmer gået frem med 12.064 stemmer i forhold til sidste valg. Et antal stemmer, der sender hende ind på fjerdepladsen over de største stemmeslugere på landsplan ved dette folketingsvalg.

Listen kan du få det fulde overblik over herunder.

TOP 10 PERSONLIGE STEMMER VED FOLKETINGSVALGET 2019

Tema

Folketingsvalg 2019


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.