Kristian Jensen bliver revisor

Tidligere Skatteminister Kristian Jensen (V) har fået nyt sikkert job til knap 300.000 om året. Skal være ny statsrevisor for venstre.

Det er et af folketingets mest sikre "ben" den tidligere skatteminister har fået tildelt. Tirsdag blev han ny statsrevisor i stedet for partifælden Peter Christensen, der netop er blevet skatteminister. Jobbet som statrevisor giver knap 300.000 ekstra i lønningsposen til Kristian Jensen og så er der en anden fordel ved jobbet; det er ikke et job, man kan fyres fra.

Beskyttet stilling

Statsrevisorerne er valgt for fire år af gangen. Sidste der var valg, var 1. oktober 2010. Så Kristian Jensen kan altså se frem til næsten fire sikre år som statsrevisor. Stillingen nyder nemlig særlig beskyttelse og statsrevisorerne holder typisk kun op midt i valgperioden, hvis de får tilbudt et bedre job.

- Man kan ikke afsættes som statsrevisor. Man er beskyttet i stillingen, da det også kan være en post, hvor man er nødt til at kritisere regeringen, fortæller sekretariatschefen for statsrevisorerne Gitte Korff.

Kristian Jensen stoppede som skatteminister i februar 2010. Han er i dag formand for Venstres folketingsgruppe og var ind til tirsdag suppleant til posten som venstres statsrevisor.

Ny suppleant er Ellen Trane Nørby, der også er ny på posten som politisk ordfører for venstre. Ellen Trane Nørby er desuden datter af Lemvigs tidligere borgmester Jørgen Nørby (V).


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.