Krarup: Vi har kontakt med DR

Herning har allerede taget kontakt med ledelsen hos DR. Lars Krarup har gjort DR klar, at Herning meget gerne ser en eurovision finale i Boxen næste år, og at byen og boxen kan løfte opgaven

Herning har det, der skal til. Både hvad angår Boxen som arena og Herning hjemby for verdens største musikbegivenhed. Det mener Borgmester Lars Krarup:

- Vi har allerede inden i går fortalt DR hvad vi kan. Så de ved godt, at hvis de gerne vil til Herning, så vil vi meget meget gerne vil være med, siger Herning-borgmesteren.

Flere kilder, blandt andet Underdirektør i Wonderful Copenhagen, Martin Bender, sår dog tvivl om, hvorvidt Herning overhovedet er i stand til at løfte et arrangement af en sådan størrelse:

- Herning har lavet nogle fantastiske nationale arrangementer, og det håber jeg, de bliver ved med. Men det her er en anden type arrangement, som skal kunne nogle andre ting, og det er det vi skal bruge vores stærkeste kort til. Og det er altså København, siger Martin Bender.

Lars Krarup er dog ikke enig. Herning kan sagtens løfte opgaven, siger han:

- Vi kan løse EM i svømning, EM i herrehåndbold og Giro d'Italia, så vi kan sagtens også denne opgave, siger Lars Krarup.

Lars Krarup har allerede taget kontakt med DR's ledelse og gjort DR klar, at Herning og Boxen er klar til opgaven, hvis DR vil lade dem stå for Eurovision finalen næste år. Og skulle det ende sådan, er byen klar til at kaste sig over projektet med det samme.

- Vi rydder kalenderen og arrangementerne i Boxen, hvis Danmarks Radio vil til Herning. Det tør jeg godt love, siger Lars Krarup.