Krarup om politiskole: Den ér jo placeret

Herning-borgmester, Lars Krarup (V), lader sig ikke påvirke af, at Christiansborg-diskussionerne om den nye politiskole trækker i langdrag.

Sagen om Danmarks nye politiskole trækker fortsat i langdrag. Fronterne er nemlig trukket op omkring nøglediskussionen, nemlig hvor skolen skal placeres. Fredag eftermiddag drøftede den nyudnævnte justitsminister, Søren Pape Poulsen (K), sagen med partierne bag politiforliget.

Trekløverregeringens plan er at bygge en helt ny politiskole i Herning. Dårlig idé, mener Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, som hellere ser en ny politiskole oprettet i eksisterende bygninger, men det får ikke borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup (V) til at ryste på hånden. Byen har nemlig allerede fået lovning på skolen - i helt nye bygninger.

- Mit afsæt er egentlig uændret – skolen ér jo placeret af regeringen, og det er sket på baggrund af nogle klare anbefalinger, som politiforligskredsen har bestilt. Og her fremgår det, at man anbefaler et nybyggeri, og det er jo det, som regeringen har besluttet at lægge i Herning, siger Lars Krarup til TV MIDTVEST og fortsætter:

- Nu kan jeg konstatere, at socialdemokraterne og i særdeleshed Dansk Folkeparti  mener, at skolen skal placeres i gamle bygninger. Her bliver gamle skoler og sygehuse nævnt, men her er jeg glad for, at regeringen deler samme ambitionsniveau som Herning.

Håber på snarlig afgørelse

Det er ministerens håb at være færdig med sagen inden jul. Han regner med at indkalde forligspartierne til et nyt møde i den kommende uge. Det var den daværende Venstre-regering, som sammen med blå blok og Socialdemokratiet indgik politiforliget. Trekløverregeringen bestående af Venstre, Liberal Alliance og De Konservative har i sit regeringsgrundlag skrevet ind, at en ny politiskole skal bygges op fra bunden i Herning.

- Der er ikke andet at gøre end at beholde arbejdshandskerne på. Og så må man bare konstatere, at der er gået politiske drillerier i den. Forhåbentlig har vi en afgørelse inden jul, slutter Lars Krarup.

Et nybyggeri vil ifølge Rigspolitiet tage 38 måneder. Ifølge DF og Socialdemokratiet er det afgørende, at nye elever kan begynde i 2018.

 

Hør Lars Krarup (V) sætte ord på forløbet om placeringen af politiskolen.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.