Krarup bliver ny formand for Team Danmarks bestyrelse: - Sagde ja på stedet

Hernings borgmester, Lars Krarup, er af kulturminister Joy Mogensen blevet udpeget som ny formand for dansk eliteidræt. Han afløser Københavns overborgmester, Frank Jensen.

Fra den 1. juni og 4 år frem bliver det Hernings borgmester, venstremanden Lars Krarup, der skal stå i spidsen for dansk eliteidræt som formand for Team Danmarks bestyrelse.  

quoteJeg har savnet samspillet med miljøet, og den stemning, der er omkring det. Det, at man kæmper for noget - kæmper for Danmark i idrættens verden.

Lars Krarup

- Det glæder jeg mig over og til. Det er ikke nogen stor hemmelighed, at jeg er stor fan af sport. At jeg kan stå i spidsen for Team Danmark de næste fire år, det betyder meget, lyder det fra Lars Krarup.

Lars Krarup har gennem længere tid engageret sig i idrætspolitiske områder. Blandt andet har han siden 2013 været medlem af Olympisk Idrætsforum, og i perioden fra 2007-2018 var han formand for Sport Event Denmark.

- Jeg har savnet samspillet med miljøet og den stemning, der er omkring det. Det, at man kæmper for noget - kæmper for Danmark i idrættens verden. Det har jeg virkelig savnet. Så det er jeg utrolig glad for, at jeg får mulighed for igen.

- Så selvfølgelig sagde jeg ja på stedet, da kulturministeren ringede til mig.

Idrætspolitiske engagementer:

Vi skal blive endnu bedre

De mange sportslige poster, som herninggenseren efterhånden kan skrive på CV’et skulle gerne give ham en fordel hos Team Danmark.

- Jeg kan bidrage med erfaring fra det idrætspolitiske og en stor interesser for, hvordan vi forbedrer os. Jagten på at skære det ekstra sekund - at optimere. Der er stor konkurrence på det idrætspolitiske plan. Vi skal blive endnu bedre til at bruge data og viden for at kunne klare os fremadrettet.

Herningborgmesteren overtager formandsskabet fra Københavns overborgmester, Frank Jensen, der har siddet på posten de seneste otte år. 

- Mit billede er, at jeg overtager en velfungerende organisation, som vi så de kommende år skal videreudvikle.

Elitehækkeløberen, Sara Slott Petersen, bliver samtidig med Lars Krarup nyt medlem af bestyrelsen.