Kraftig stigning i smittetal: Friskole i Herning lukker ned

Smittetallet i Hedeager Sogn i Herning Kommune er nu så højt, at en lokal friskole og flere fritidsaktiviteter lukker ned.

Den Kristne Friskole i Herning lukker, efter smittetallene lokalt i Hedeager Sogn er steget i flere dage, oplyser kommunen.

Den stigende smittekurve er stigende på lokalt niveau, og det er derfor også helt lokalt, at Styrelsen for Patientsikkerhed har givet kommunen påbud om at skride ind.

- Smittetallene, de er høje, siger Søren Liner Christensen der er direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Herning Kommune.

Som et led i en den generelle genåbning er det vedtaget, at der kan være helt lokale nedlukninger.

- Incidenstallet for Hedeager Sogn er lige nu på 963. Til sammenligning er det 77 i hele kommunen. Der har været 44 smittede den seneste uge ud 4600 indbyggere i sognet, siger Søren Liner Christensen.

Fra og med tirsdag morgen lukkes der ned for:

  • Midtjyllands Kristne Friskole
  • Talentklasserne på Sønderagerskolen

Følgende foreninger er lukket for indendørs aktiviteter fra tirsdag morgen:

  • Tjørringspejderne på Ålykkevej
  • FDF Herning Nord på Vestagervej
  • KFUM & KFUK på Brændgaardvej


Nedlukningen gælder minimum i en uge. Incidenstallet skal falde lokalt, før der igen kan åbnes op. 

Herning Kommune er den anden kommune i Danmark, der må bruge den nye aftale til at lukke ned på lokalt niveau. Det er ikke en overraskende udvikling for direktøren. 

- Nej, det kommer ikke bag på mig. Jeg var ikke tvivl om, at vi lå over i det her sogn. Vi har haft en lokal teststation derude, og boligforeninger har opfordret borgerne til at lade sig teste. I de kommende dage vil vi se resultater og gerne at tallet falder, siger Søren Liner Christensen.

Ny model for automatisk nedlukningLæs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.