Kortsvindel: Rumæner erklærer sig skyldig

En rumænsk mand er i øjeblikket fremstillet i grundlovsforhør. Han erklærer sig skyldig i at have sat udstyr op til afluring af dankort.

Den 34-årige rumænske mand, der i går blev anholdt for svindel med cirka 300 dankort, erkender ved et grundlovsforhør ved Retten i Holstebro, at han har sat afluringsudstyr op på F24-tankstationer i Herning og Struer.

Han nægter dog at have fået glæde af de penge, der blev hævet, men siger i retten, at han blot har fået et engangsbeløb af en endnu ukendt medgerningsmand.

Kortoplysningerne er blevet aflæst på en trykplade og sendt videre til USA. I alt 325 betalingskort er ifølge anklageskriftet blevet aflæst i Herning. På 282 af kortene er der blevet hævet for i alt 453.000 kroner. Det er endnu uklart, om der også er blevet hævet på de kort, der eventuelt er blevet aflæst i Struer.

Skimmingudstyr faldt af

Manden blev anholdt, efter en kunde så det såkaldte skimmingudstyr falde af dankortautomaten på F24-stationen på Holstebrovej i Struer mandag formiddag. Kunden henvendte sig til politiet, som opsporede den 34-årige mand og pågreb ham mandag eftermiddag.

- Det foregår på den måde, at skimmingudstyret aflurer kortet og sender oplysningerne til udlandet, hvor der så bliver hævet på kortet. Manden har ikke bopæl i Danmark, men er kommet hertil og har sovet i Viborg, siger vicepolitiinspektør Jim Hansen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Efter anklageskriftet var blevet læst op, blev dørene lukket for offentligheden. Manden taler ikke dansk, så retsmødet foregår med tolk.

TV MIDTVEST følger sagen og opdaterer, når der er nyt.

På flere tankstationer har han sat udstyr op, så bagmænd i USA kunne aflæse oplysninger på kundernes betalingskort

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.