Kørte vidne over med crosser

En 20-årig mand fra Herning kørte i går ind i en 19-årig mand på sin crosser. Den 19-årige har tidligere vidnet mod gerningsmanden.

 

Onsdag blev en 20-årige mand fra Hammerum fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i tre uger. Han er sigtet for at have påkørt en jævnaldrende med sin crosser.

Halv fem tirsdag eftermiddag så den 20-årige mand en 19-årig mand stå foran Kiwi i Hammerum. Den 19-årige mand er fra Herning og har tidligere vidnet mod den 20-årige i en voldssag fra december 2012.

Af den grund satte den 20-årige kurs direkte mod vidnet, som sprang for ikke at blive påkørt. Han nåede dog ikke at komme helt væk og blev delvist kørt over af crosseren. Den 20-årige blev kort efter anholdt og sigtet for at have truet og påkørt vidnet.

- Vidnet fortæller os, at hvis han ikke var sprunget til side i sidste sekund, så var han blevet ramt. Han slipper dog uden skrammer, selvom hans fod blev kørt over, siger Henning Præstegaard, der er politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Onsdag formiddag bliver den 20-årige fremstillet i grundlovsforhør med krav om vartægtsfængsling.

Sendte patroner med posten

Det er ikke første gang, gerningsmanden truer vidnet. I juli 2013 sendte manden et brev med patroner til vidnet. Den sag er endnu ikke afgjort ved retten.

- Trusler mod vidner ser både politiet og retten ret alvorligt på, og retten giver nogle alvorlige sanktioner i sager som denne, siger Henning Præstegaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Det 19-årige vidne er fra Herning og kender den 20-årige. Men vidnet er ikke umiddelbart kendt af politiet, fortæller politikommissæren.