Korea og Herning laver aftale om brint

I dag har Herningvirksomhed indgået en aftale med koreansk bilproducent. Koreanere vil teste brintbiler i Danmark - mens danske brinttankstationer skal testes i Korea.

Herningvirksomheden H2Logic, der laver brinttankstationer har lavet en hensigtserklæring med den koreanske bilproducent Hyundai/Kia.

Aftalen går ud på, at koreanerne skal teste deres brintbiler i Danmark. Sydkoreanerne vil satse på Danmark som det første kommercielle marked for deres brintbiler. Der er en grund til, at de har valgt Danmark.- For det første kommer brinten fra vindmøller og vedvarende energikilder, og for det andet har de en meget kompakt teknologi i deres brinttankstationer, siger Sae Hoon Kim, senior udviklingsingeniør i Hyundai/Kia Motors.

Korea-Herning - Herning-Korea

Men Herningvirksomheden får også noget ud af aftalen. Hyundai/Kia vil nemlig forsøge at hjælpe H2Logic ind på det koreanske marked for brint-tankanlæg.

Samarbejdsaftalen er en milepæl for Herningvirksomheden. Hidtil har vrksomheden teknologi kun været testet i mindre el-biler med begrænset ydeevne.

- Siden 2003 har vi arbejdet på, at bilproducenter ikke bare afprøver deres brintbiler i Californien eller Japan, men også kommer til Danmark, fortæller Mikael Sloth fra H2Logic.

Se indslag om brintbilen her - og hør blandt andet, hvordan den lyder, når den starter:

01:36 Luk video