Kønslege blandt flere i børnehave

En 5-årig dreng var ikke alene om grænseoverskridende lege på Lindely i Herning. Det vurderer Herning Kommune efter et skærpet tilsyn (opdateret).

Der er ikke grundlag for beskyldningerne mod den 5-årige dreng, der tilbage i december angiveligt skulle have begået seksuelle overgreb mod andre børn i Børnehuset Lindely i Herning. Det vurderer Herning Kommune, der siden december har haft institutionen under skærpet tilsyn.

- Det, vi kan se og få ud af de interviews, vi har lavet, er, at det handler om flere børns eksperimenterende adfærd og ikke kun ét barn, siger Pia Strandbygaard, der er afdelingsleder på Tilsynsenheden i Herning Kommune.

Børnehuset var ellers kommet under skærpet tilsyn af Herning Kommune, men kommunen vurderer altså ikke, at beviserne mod drengen er stærke nok.

- Det er glædeligt, at man har frikendt ham for det, som han er blevet hængt ud for i pressen, siger Knud Haaning Andersen, der er bestyrelsesformand i Børnehuset Lindely.

Til gengæld skal Børnehuset Lindely forbedre adskillige forhold. Det drejer sig blandt andet om at lave handleplaner i forhold til børnenes seksuelle lege.

- Vi har haft handleplanerne, men de har ikke været tydelige nok. Der er skrevet noget ned, men de har efter tilsynets vurdering ikke været tydelige nok, fortæller Knud Haaning Andersen.