Konkurrenten gået konkurs: Midtjysk rejseselskab hjælper strandede passagerer

Bravo Tours i Herning er ved at undersøge, hvor mange tomme pladser de har, så de kan hjælpe 1400 kunder ved konkurrenten Spies.

Mandag er der travlt ved telefonerne hos rejseselskabet Bravo Tours i Herning.

- Der er sket en kæmpe eksplosion i efterspørgslen. Alene her til morgen har vi solgt over 150 rejser, siger Peder Hornshøj, der er direktør for Bravo Tours.

quoteVi kan ikke hjælpe alle - heller ikke i nærheden af alle. Vi har simpelthen ikke fly nok.

Peder Hornshøj, direktør, Bravo Tours

Efterspørgslen kommer, fordi rejsetrafikken er indstillet for Spies-passagerer, efter Spies' ejer, Thomas Cook, er gået konkurs. Alene mandag er 1400 Spies-passagerer påvirket.

Bravo Tours-direktøren vurderer, at 19 ud af tyve af de henvendelser, de får, er rejsende, der enten står i Billund Lufthavn eller er lige på vej til at skulle rejse med Spies.

- Vi kan ikke hjælpe alle - heller ikke i nærheden af alle. Vi har simpelthen ikke fly nok, og det er til trods for, at vi har fået flere fly ind her de næste par måneder, siger han.

Lister over tomme pladser

Bravo Tours kan ikke sætte tal på, hvor mange passagerer de kan hjælpe i samarbejde med Rejsegarantifonden.

- Vi er i gang med at lave lister på, hvor mange tomme pladser vi har på vej hjem. Det er vi ved at danne os et overblik over lige nu, siger Peder Hornshøj.

Han oplyser, at hjælpen til Spies-kunderne ikke kommer til at gå ud over  Bravo Tours' egne rejser.

Rejseselskabet TUI arbejder også på at hjælpe strandede rejsekunder med Spies.

Thomas Cook har gennem længere tid været i økonomiske problemer, inden rejsegiganten natten til mandag indgav en konkursbegæring.

Omkring 6000 danske rejsekunder med Spies opholder sig i udlandet lige nu og kan være berørte af konkursen hos Spies' ejer, Thomas Cook.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.