Kommuner vil ha' en bid af Giro'en

Flere kommuner har allerede henvendt sig for at påvirke ruten på Herning-etapen af næste års Giro d'Italia.

Herning er både start- og målby, men undervejs skal rytterne tilbagelægge op mod 200 kilometer. Nu er jagten gået ind fra de byer og kommuner, der vil med på ruten.

- Jeg kan bekræfte, at jeg har fået henvendelser her i weekenden. Og det er fra mere end én kommune, siger Herning-borgmester Lars Krarup.

I løbet af den næste måned skal Herning lave et forslag til rute til de italenske arrangører. Og den rute skulle gerne gå gennem Lemvig, mener byens borgmester:

- Det kan jo blive enormt flotte helikopterbilleder op langs Vestkysten, og i selve Lemvig kan vi lave bakkespurt. Det cykelløb er jo et stort udstillingsvindue, siger borgmester Erik Flyvholm og tilføjer, at Lemvig ikke har kontaktet Herning endnu, men at det vil ske mandag.

Ruten kan dog også gå andre veje. Silkeborg-området nævnes som en mulighed på grund af det bakkede terræn ved Himmelbjerget. Viborgs borgmester Søren Pape Poulsen overvejer, om Viborg også skal vise interesse, og det samme gør Ringkøbing-Skjerns Ivar Enevoldsen. Begge tager dog forbehold for, hvad det vil koste at komme med på etapen.