Kommuner: Butikker skal være online

De to førende erhvervskommuner Herning og Ikast-Brande opfordrer nu deres butikker til at oprette en webshop. Det skal skabe mere handelsliv i gågaderne og modvirke butiksdød.

Ikast-Brande og Herning Kommune blander sig nu i butikkernes markedsføring. Med et nyt initiativ skal byernes butikker nemlig gøres klogere på internethandel og lære at oprette en webshop.

Det mener de to kommuner vil skabe mere vækst og liv i gågaderne og på den måde modvirke butiksdød.

- Internettet kan bruges til også at trække mennesker ned i midtbyen, siger Kenneth Mikkelsen, der er direktør for Erhvervsrådet i Herning og Ikast-Brande.

Lige nu kæmper de to kommuner med tomme butikker i gågaderne i Herning, Brande og Ikast. Derfor har de valgt at støtte et nyt projekt, som skal få butikkerne til også at gå online. En af de butikker, som allerede i 2009 valgte at oprette en webshop som et supplement til den fysiske butik, er SportIn i Ikast.

- Mange sidder derhjemme om aftenen og klikker på forskellige ting. Og det kan du ikke bremse. Så er du nødt til at gå med på den, siger Peter Bruun, der er medindehaver af butikken.

I år forventes det, at internethandlen i Danmark er steget med mere end 15 % i forhold til 2013.