Kommune løser skraldeproblemer: Nu kommer Lars oftere forbi

Efter klager fra borgerne i Herning bliver skraldespandene i kommunen nu tømt hver tredje uge i stedet for hver fjerde.

- Jeg kører ruten 650422 Timring til at starte med.

Renovationsmedarbejder Lars Olesen er i gang med dagens første opgave. Tømning af 250 skraldespande langs en villavej i Timring.

Han har kørt ruten siden januar, men fra 1. juni, kommer han forbi lidt oftere, end han plejer.

- Vi går fra fire ugers tømning til tre ugers tømning, fortæller Lars Olesen og hopper ud efter næste skraldespand.

Sådan sorterer borgerne i Herning Kommune:

Ingen regning til borgerne

Den hyppigere skraldetømning kommer efter, TV MIDTVEST har fortalt, at Herning Kommunens nye affaldsordning har givet udfordringer for mange borgere. Ifølge dem er der nemlig alt for lidt plads.

Men nu har kommunen lyttet, og en ny ordning blev vedtaget på seneste byrådsmøde. Selvom den koster 3,5 millioner kroner ekstra om året, så kan borgerne beholde pungen i lommen.

- Vi har været gode til at spare op i affald og genbrug, og derfor har vi råd til den ekstra tømning i et stykke tid endnu. Det er klart, at der på et tidspunkt måske vil komme en ekstra regning på 125-150 kroner, siger Joan Hansen (V), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Herning Kommune og fortsætter:

- For borgerne betyder det, at der bliver plads nok til papir, småt pap, plastik, metal og drikkekartoner. Det håber vi i hvert fald.

Den nye ordning betyder, at Lars Olesen skal køre tre ruter i stedet for fire.
Den nye ordning betyder, at Lars Olesen skal køre tre ruter i stedet for fire.
Foto: Louise Fischer, TV MIDTVEST

En rute mindre 

På villavejen bliver bunden vendt i vejret på endnu en skraldespand. Ud vælter metal, plast, pap og papir, det indhold der fra juni bliver tømt lidt oftere, end det gør i dag.

For Lars Olesen betyder den nye ordning, at han nu skal køre tre ruter i stedet for fire, ellers er det hele, som det plejer.

- Jeg kommer jo bare lidt oftere. Det betyder ikke mig noget. Det er sådan set bare blevet nemmere, så der er ikke noget farligt i det, siger Lars Olesen.

Indtil den 1. juni kan borgerne i Herning Kommune få en gratis en sæk affald med, når Lars og de andre skraldemænd tømmer spandene.