Kommune giver 1,7 millioner kroner til børnesang: - Det styrker børns sprog, motorik og kognitive udvikling

For dagplejerne i Herning Kommune skal sang og musik fremover være en lige så stor del af hverdagen som måltider og frisk luft. Kommunen har investeret i projektet Sangglad, der skal styrke børnenes trivsel og udvikling.

- Hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt.

Sang er allerede en del af hverdagen hos dagplejer Britta Bentsen fra Herning, og fremover kommer der endnu mere tryk på stemmebåndene. Hun skal nemlig Sangglad-certificeres.

- Jeg synger allerede med børnene i dag, for det at synge er jo noget, der giver glæde. Det giver selvværd, og det der med, at man bliver set og hørt, siger Britta Bentsen.

Sammen med 80 andre dagplejere er hun netop blevet en del af det nationale projekt Sangglad. Her får de undervisning af sangkonsulenter fra Den Jyske Sangskole.

- De får nogle helt konkrete redskaber til, hvordan man kan bruge sang til at skabe fællesskaber og tryghed i hverdagen. Sang kan være med til at styrke børnenes sproglige, motoriske og kognitive udvikling, og sang kan også være med til at styrke fællesskaber og sociale relationer, både børnene imellem, men faktisk også mellem børn og pædagoger, siger Line Nordentoft, der er leder af projektet for Den Jyske Sangskole.

80 dagplejere får her undervisning af sangkonsulenter i Vildbjerg.
80 dagplejere får her undervisning af sangkonsulenter i Vildbjerg.
Foto: Frederik Kortegaard, TV MIDTVEST

Fællesskab, sprog og motorik

Ansatte i børnehaver og vuggestuer i Herning Kommune er allerede en del af projektet, og de er blevet Sangglad-certificeret. Herning Kommune har nu givet 1,7 millioner kroner, så også dagplejerne kan gøre sangoplevelsen endnu bedre.

- Vi har igennem flere år haft noget tilsvarende i vores daginstitutioner, og det har både børn og medhjælpere taget rigtig godt imod, og den mulighed vil vi også gerne give til vores dygtige dagplejere i kommunen, siger Anne Mette Bang Rasmussen (V), der er formand for Børne- og Familieudvalg i Herning Kommune.

Hun håber, at kommunens dagplejere i fremtiden vil bruge sang og bevægelse meget mere sammen med deres dagplejebørn.

- Projektet er både er med til at give en god fællesskabsfølelse, og det er rigtig godt i forhold til børnenes motorik og sprogforståelse. Jeg håber, at de får noget ny inspiration i deres dagligdag, siger formanden.

Det næste halvandet år får dagplejerne løbende besøg af sangkonsulenterne, inden de officielt kan blive Sangglad-certificeret.