Kommune ændrer beslutning: Nu får dødeligt syge Ida lov til at beholde sine sygeplejersker

Lonnie Møller Hansen, der er mor til den 13-årige hjerneskadede Ida, er lettet over, at kommunen har besluttet, at der alligevel ikke skal ændres i datterens pasning.

Torsdag morgen fik Lonnie Møller Hansen en besked fra Herning kommune, som skabte stor glæde.

I beskeden stod der, at hendes dødeligt syge 13-årige datter Ida alligevel kan få lov til at beholde sit nuværende team af passere.  

- Det betyder alt for Ida, men også for hendes far og mig, at hun får lov til at beholde det dygtige faste team omkring os, siger Lonne Møller Hansen.

Region Midt og Herning Kommune besluttede ellers for et halvt år siden, at Idas pleje i fremtiden skulle varetages af sosu-assistenter i stedet for det specialuddannede team af sygeplejerske, som havde haft med Ida at gøre indtil nu.

Lonnie Møller Hansen, der er mor til Ida, er lettet over, at beslutningen er blevet ændret, så hendes 13-årige datter kan beholde sine sygeplejersker.
Lonnie Møller Hansen, der er mor til Ida, er lettet over, at beslutningen er blevet ændret, så hendes 13-årige datter kan beholde sine sygeplejersker.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Den specialiserede hjælp 24 timer i døgnet er nemlig altafgørende for Ida.

Da hun var bare 14 dage gammel, fik hun en herpes-virus, der sendte hende i respirator, og i dag er hun svært hjerneskadet og får dagligt 29 sprøjter med medicin. 

Men efter bekymring fra fagpersoner og klager fra Idas forældre, er kommunens oprindelige beslutning altså blevet lavet om, så Idas pasning med specialiserede sygeplejersker forbliver, som den har været indtil nu. 

- Nu får vi lov til at beholde dem, og det er rigtig, rigtig dejligt. Jeg håber, at vi kan få noget ro på herude og få lov til at være forældre til Ida i den sidste tid, hun har, siger Lonnie Møller Hansen.

Kommune og region skal snakke bedre sammen

Formand for Børne- og familieudvalget, Herning Kommune, Dorte West (V) er glad for, at sagen er landet, hvor den er.

- Der er ingen tvivl om, at lige nøjagtig Ida har brug for en helt særlig indsats og en helt særlig pasning, siger udvalgsformanden.

Dorte West erkender, at Herning kommune og Region Midt ikke har været gode nok til at tale sammen i sagen om Idas pasning.
Dorte West erkender, at Herning kommune og Region Midt ikke har været gode nok til at tale sammen i sagen om Idas pasning.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Men sagen om Idas pasning peger ifølge hende på, at Region Midt og kommunerne skal blive bedre til at snakke sammen om de borgere, de har et fælles ansvar for. Kommunikationen har ikke været god nok, erkender hun. 

- Vi har behov for, at man kan være tryg ved det tilbud, man får fra både region og kommune, og at vi gør det så godt, vi kan, og så får vi lært af den her håndtering af sagen omkring Ida, siger Dorte West.

Kan vi regne med, at der ikke i fremtiden kommer en lignende sag?

- Det kan man ikke sige, at det ikke kommer til at ske igen. Men jeg synes, at det, at man kan tage ved lære af sådan en sag, gør, at man kan forsøge at undgå, at de her sager opstår fremadrettet, siger Dorte West.

Midt i al glæden over, at Idas sag er blevet revurderet, og beslutningen er blevet ændret, er det samtidig også en lidt bittersød fornemmelse, Idas mor sidder tilbage med.

For sagen har tæret hårdt på kræfterne.

- Jeg håber ikke, vi skal igennem den her kamp igen. Jeg håber ikke, at de melder ud om tre måneder, at nu skal vi til at igennem den samme trummerum igen, fordi det holder vi ikke til, siger Lonnie Møller Hansen.

Herning kommune ville ændre 13-årige Idas pasning og skifte specialsygeplejersker ud med SOSU-assistenter. Det var Idas mor ikke enig i, og efter et halvt års kamp var der i dag gode nyheder.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.