Kollektivet skal løfte arven i FC Midtjylland

Salget af profiler og ny træner bekymrer ikke Erik Sviatchenko, der fremhæver Midtjyllands gode kollektiv.

De forsvarende mestre fra FC Midtjylland vil være med i kampen om topplaceringerne i Alka Superligaen, men det er en svær sæson at skulle følge op på.

Ikke siden FC Københavns tre mesterskaber i træk i 2009, 2010 og 2011 har et hold vundet to mesterskaber i træk.

Holdet skal dermed i gang med den svære toer, og med afgange af rutinerede kræfter som Sylvester Igboun og Izunna Uzochukwu samt en opsigelse fra Glen Riddersholm er det kollektivet, der skal løfte arven, siger viceanfører Erik Sviatchenko.

- Det er klart, at vi har mistet centrale figurer i FC Midtjylland, men det er vigtigt for mig at understrege, at vi i høj grad er et kollektiv. Selv om vi mister vigtige spillere og en træner, så må kollektivet tage over, siger spilleren.

- Vi ved godt, at det ofte er individualisten, der afgør tingene for os, men for at individualisten kan brillere, så må der være et stærkt kollektiv bagved, siger han.

Kollektivet anført af Pione Sisto fik lørdag en god start på superligasæsonen med en 2-0-sejr over lokalrivalerne Viborg.

Den nye træner i FC Midtjylland, Jess Thorup, ved også godt, at der ligger hårdt arbejde forude for at kunne leve op til forrige sæson.

- Vi vil blande os toppen af dansk fodbold i mange år fremad, og det kræver selvfølgelig en masse hårdt arbejde. Vi skal samtidig ud og spille europæisk fodbold, og det må koste på nogle parametre, men så må vi tage den derfra, siger Thorup.

FC Midtjylland har spillet to stærke sæsoner i træk, hvilket kulminerede med et mesterskab i den forgangne sæson, og Thorup vil videreføre de gode resultater uden at revolutionere klubben.

- Hvad der er sket i klubben tidligere, det vedkommer sådan set ikke mig, men jeg ved, at der gjort et fantastisk stykke arbejde, som jeg skal forsøge at videreføre, siger træneren.

- I forhold til ændringer, så skal jeg ikke revolutionere noget som helst. Jeg skal kigge på de styrker, som allerede er til stede i klubben, og så skal jeg selvfølgelig sætte mit præg på tingene derfra, siger han.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.