Ko fra Sunds som frimærke-model

Malkekoen "Røde" har stået model til et frimærke, og den prisvindende ko får en særlig behandling af sin ejermand.

Mælkeproducent Martin Christensen fra Sunds kan nu glæde sig over, at han fra på torsdag kan finde en af sine køer på et frimærke. Martin Christensens ko "Røde", der i 2014 blev kåret som Danmarks smukkeste malkeko, har nemlig stået model til et nyt frimærke, der indgår som en del i "Gårdens Dyr", hvor de andre dyr også er præmiedyr fra Herning eller Roskilde Dyrskue. 

Martin Christensen sparer heller ikke på superlativerne, når han beskriver sin ko. 

- Den er stort set perfekt hele vejen igennem.  Den har fantastisk fine lemmer og et flot yver af en gammel ko at være. En ko i god balance, siger Martin Christensen. 

Men det var faktisk en tilfældighed, der gjorde, at "Røde" kom i betragtning til posere på et frimærke. Det var nemlig en kammerat til Martin Christensen, der for to år siden opfordrede ham til at stille op ved dyrskuet i Herning. Siden da er der blevet kælet omkring den prisvindende ko. 

- Hun er næsten ligesom en hund for os, og vi trækker jo med hende flere gange om dagen. Den får særbehandling, og den står altid i den samme boks. Vi startede med at kalde hende prinsesse, men da hun vandt, døbte vi hende dronningen. 

Hvis du på torsdag skal til købmanden efter frimærker, vil det koste dig otte kroner at klistre "Røde" på dit brev.  


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.