Klimasø indviet i Herning: - Det er blevet godt

​Den nye klimasø ved Lillelund Engpark i Herning er nu officielt blevet indviet.

Nu er det slut med oversvømmelser omkring Lillelund Engpark. I hvert fald er søerne i området blevet gravet ud for at forebygge netop oversvømmelser.

Fredag blev klimasøen, der ligger ved Herning Svømmehal, indviet med formanden for teknik- og miljøudvalget i Herning, Joan Hansen (V), i spidsen.

- Vi gør det, så kældre ikke bliver oversvømmede. Det samme gælder også vejene og folks haver. Meningen med søen er simpelthen at opsamle alt det regnvand, der kommer, forklarer Joan Hansen.

- Jeg synes, det er blevet rigtig godt. Samtidig har vi jo fået et rekreativt område midt i Herning, så det er to fluer, vi har slået med et smæk, lyder det.

Klimasø blandt de bedste løsninger

Klimasøen er en løsning, der også vækker opsigt udenfor Herning.

Lillelund Engpark ligger nemlig på listen ’Klima100’, som er en oversigt over de 100 bedste klimaløsninger i Danmark. Udnævnelsen står Realdania, Sustainia og den grønne tænketank CONCITO bag.

- Jeg er stolt og beæret over, at vi er med på den liste. Det er vi rigtig glade for. Jeg synes, vi har gjort noget for at få et godt område her i Herning Kommune, siger Joan Hansen.

Der bliver formentlig brug for klimasøen. På grund af klimaforandringerne forventes det, at der i fremtiden vil komme større mængder regn og flere skybrud.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Miljø.

Andre læser også

Andre læser også

Forsiden lige nu

Forsiden lige nu

Mest sete programmer

Mest sete programmer

Fik du læst?

Gå i dybden med spændende fortællinger og portrætter

Fik du læst?

Gå i dybden med spændende fortællinger og portrætter