Klaus Thomsen: Beviser at jeg kan være med

Forsvarsspecialisten Klaus Thomsen fra Team Tvis Holstebro er glad fra tilliden fra Ulrik Wilbek. Og glad for at få scoret to mål. (Foto: TV2/Sporten)

 

Har man set en enkelt landskamp de senere år eller læst bare to artikler om herrelandsholdet i håndbold, kender man stjernerne Mikkel Hansen og Niklas Landin.

Så kendt er Klaus Thomsen ikke. Og bliver det næppe.

Men han er med i EM-truppen. Og han blev ikke siet fra, da landstræner Ulrik Wilbek lørdag skulle pille en ud for at kunne skifte Anders Eggert ind.

Og senere lørdag fik Klaus Thomsen 19 minutter på banen mod de spanske verdensmestre, hvilket indikerer masser af tillid fra landstrænerens side til forsvarsspecialisten. En tillid, han værdsætter.

- Det er fedt at få bevist, at jeg kan være med her, og at Ulrik viser mig den tillid, der skal til, for at jeg kan fungere, siger Thomsen.

Spaniens-kamp et gennembrud

Han har været med før. Men EM-kampen mod Spanien, der var hans 13. landskamp, var en slags gennembrud på landsholdet i en betydningsfuld kamp.

Wilbek stolede på Thomsens evner og satsede på ham i den vigtige mellemrundekamp mod verdensmestrene.

Han kvitterede med sin store fysik i forsvaret. Og med to mål på kontra. En uventet dobbelt dansk modstander i så vigtig en kamp.

Hans to øvrige mål for landsholdet blev scoret tidligere i januar i Golden League - en testturnering spillet i Frankrig.

- Det er lidt pudsigt, men jeg har gemt krudtet til det rigtige tidspunkt, siger han om sine to scoringer mod Spanien.

Og Team Tvis Holstebro-spillerens værdi på holdet stiger selvsagt, når han også viser sig frem som et farligt våben i kontrafasen.

- Det er rigtig fedt. For i min klub har jeg også den rolle med at løbe med op i kontra. Og der får jeg altid lige sneget nogle mål ind også.

- Det er rart også at få det med på landsholdet. Det gør, jeg kan bygge endnu mere på for mig selv og for holdet, siger Klaus Thomsen.

/ritzau/