Kenneth Mikkelsen giver politik en ny chance: - Jeg følte mig ikke presset til at sige ja

Hvis erhvervsdirektøren fra Herning havde takket nej, var Kristian Jensens plads i Folketinget gået til den konservative Gitte Willumsen.

Han havde egentlig besluttet sig for at droppe politik og koncentrere sig om jobbet som direktør for Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande.

Men nu har Kenneth Mikkelsen sagt ja til at overtage pladsen i Folketinget efter Kristian Jensen, der forlader politik for at blive ny ambassadør for regeringen.

- Lige pludselig åbnede muligheden sig igen, og så fik jeg lejlighed til at bruge et par døgn på at mærke efter i maven og må jo konstatere, at der er sådan en politisk spire dernede, og den får nu mulighed for at få næring og springe ud i fuldt flor. Det blev jeg nødt til at forfølge, siger han.

Kenneth Mikkelsen var første suppleant for Kristian Jensen. Hvis han havde sagt nej tak, var pladsen gået til den næste på listen - Gitte Willumsen, der sidste år forlod Venstre for at blive konservativ. 

Mikkelsen kunne med andre ord være med til at afgøre, om Venstre skulle miste et mandat i Folketinget, men han afviser, at beslutningen er truffet under pres.

Interesseret i Kristian Jensens kreds

- Jeg kan godt se, at der har været spekuleret i det, og der er også mange, der har spurgt mig, om ikke jeg har været under et stort pres. Det har jeg faktisk ikke følt. Jeg har følt, at det her var min beslutning i forhold til, hvordan min fremtidige karriere skulle være. Så nej har jeg ikke følt mig presset, siger han.

Kenneth Mikkelsen var ved folketingsvalget i 2019 stillet op for Venstre i Ringkøbing-Skjern, men til trods for, at kredsen tidligere er blevet betegnet som en næsten sikker Venstre-kreds, lykkedes det ham ikke at blive valgt ind - blandt andet fordi kristendemokraten Kristian Andersen fra Tarm hentede mange stemmer blandt traditionelle Venstre-vælgere.

Nu giver Kenneth Mikkelsen så politik en ny chance - han overtager Kristian Jensens plads i Folketinget og har også mod på at stille op ved næste folketingsvalg. 

Han siger, at han nu skal på jagt efter en valgkreds, og hvis det er muligt, vil han gerne overtage Kristian Jensens plads i Herning Nord.