Katolsk medlemsboom

Medlemmerne strømmer til Den Katolske Kirke i Herning.

Kirken var næsten fuld igen i dag, da der var gudstjeneste i Den Katolske Kirke i Herning. Kirken, der begyndte i med 25 medlemmer i en villa, har i dag mere end 1000 medlemmer af menigheden.

- Nu er vi omkring 1000 mennesker. De kommer fra Give og Silkeborg, Holstebro, Tim. Katolikker fra en stor del af området kommer her. Samtidigt er der kommet så mange forskellige nationaliteter til her, siger medlem af menighedsrådet, Wanda Sørensen, der selv oprindelig er kommet til Danmark fra Polen.

Mangfoldig menighed

Der kommer kirkegængere af 30 forskellige nationaliteter til Sct. Peters Kirken på Lillelundvej i udkanten af Herning. Mange er fra lande, hvor den katolske kirke er stor. I den gamle tekstilfabrik, der nu er blevet til kirke, mødes kirkegængerne om fællesskabet i den katolske tro.

- Med den tro vi har, så er det uanset, hvad sprog du snakker, så ved vi godt, hvad du vil fortælle. Vi ved godt, hvordan det foregår, det er ens for alle steder, siger Wanda Sørensen.

Kirken vil udvide til foråret, fordi der i øjeblikket er problemer med at få de i gennemsnit 180 kirkegængeres biler parkeret uden at genere naboerne.