Karup Lufthavn har mistet hver anden passager

Mens 150.000 passagerer rejste med fly fra Karup Lufthavn i første halvdel af 2011, så har kun 88.000 passagerer gjort det samme i første halvdel af 2012. Det svarer til en tilbagegang på 42 procent

Det fortæller direktør for Karup Lufthavn, Erik Jakobsen.

Med tilbagegangen forudser lufthavnen nu at få et større underskud i 2012 end først forventet.

I første omgang havde lufthavnen budgetteret et underskud på 2 millioner kroner. Nu regner man i stedet med et underskud på 3,5 millioner kroner efter afskrivninger.

Priskrig gav flere passagerer

Ifølge Erik Jakobsen er der to forklaringer på det lave passagertal i 2012.

- Sidste år havde vi to selskaber, Norwegian og Cimber Sterling, der kæmpede intenst om kunderne. Det gav mange billige billetter, og fik mange mennesker til at rejse med fly. Efter at Norwegian trak sig, og Cimber Sterling gik konkurs, er den priskrig slut, og det har fået kunder til at forlade os, fortæller han. 

Samtidig mener Erik Jakobsen, at mange kunder endnu ikke har "vænnet" sig til, at det nu er Norwegian der flyver fra Karup, i stedet for Cimber Sterling. Men det håber han, at de snart kommer til.

Karup Lufthavn forventer, at flere vil flyve fra Karup i anden halvdel af 2012. Men passagertallet kommer næppe op på samme niveau som i 2011, fortæller Erik Jakobsen