Sygehus i Herning kan ikke følge med: Johns bror måtte flyttes

Herning er hårdt ramt af Covid-19. Så hårdt at resten af sygehusene i Region Midtjylland må hjælpe dem af med patienterne.

John Jensen er en af dem, der har haft coronavirussen helt tæt ind på livet.
John Jensen er en af dem, der har haft coronavirussen helt tæt ind på livet.
Foto: Privatfoto

John Jensens familie er hårdt ramt af coronavirus. Han har selv været indlagt på Regionshospitalet Hernings Covid-19, og mens han nu er feberfri, ser det værre ud for hans bror.

Han ligger nemlig i koma, og på grund af pres på afdelingen i Herning, er han nu flyttet til Randers i stedet.

- Meldingen lød på, at han stadigvæk var kritisk, men han er en af de mest stabile, de har derinde, og det tog vi som positivt, siger John Jensen til TV MIDTVEST.

Og det er ikke uden grund, at patienter bliver flyttet fra sygehuset i Herning til hospitalerne i Viborg, Horsens og Randers.

De kæmper nemlig hårdt i Herning. Mens omkringliggende kommuner som Lemvig, Struer og Ringkøbing-Skjern har mellem 40 og 59 smittede pr. 100.000 indbyggere, har Herning og Holstebro nemlig over 100.

Samtidig har Hospitalsenhed Vest 5-10 gange så mange sygemeldinger i sundhedspersonalet som andre hospitaler i regionen, og det er en kombination, der er svær at klare for hospitalet.

- Vi får hjælp fra andre hospitaler, så vi kan da håndtere det, men der er rigtig, rigtig travlt, og vi følger situationen time for time, siger Jens Friis Bak, der er lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Vest.

John Jensen har selv set Covid-19-afdelingen indefra. Lidt for mange gange. Udover at han og hans bror har været der, har begge forældre også været indlagt på afdelingen.

Sidstnævnte døde af sygdommen som en af de første i Danmark. Alligevel er John Jensens tillid til sundhedsvæsnet ikke knækket.

- Selvfølgelig er man lidt nervøs for kaosset derinde, for de løber rigtig stærkt, men jeg tror ikke på, at det danske sundhedsvæsen slækker på nogen måder, siger John Jensen.

Det er svært at sige, hvad fremtiden bringer, når det gælder pandemien, og selvom vi nok alle håber på det bedste, må sygehusene forberede sig på, at det kan gå den forkerte vej.

- Vi har lavet planer for, hvordan vi kan gøre, hvis det skulle blive endnu værre, men vi håber, at vi med den hjælp, vi får fra andre hospitaler, er i stand til at løse opgaven, siger den lægefaglige direktør til TV MIDTVEST.

Seneste melding fra hospitalet i Randers er, at John Jensens bror er i bedring.