Kamp fyldt med chancer: FC Midtjylland sikrer sig en 2-0 sejr på udebane over Viborg

I en kamp fyldt med store chancer, skulle der 71 minutter til, før sølvvinderne fra sidste sæson lykkes med at sende bolden i kassen mod oprykkerne.

20210731-163154-L-1920x1280we

Viborg FF tager i dag imod lokal-rivalerne fra FC Midtjylland i en kamp, der er blevet kaldet hadets kamp.

Ved tidligere opgør mellem de to mandskaber har der nemlig været uroligheder mellem holdenes fangrupper.

Inden dagens kamp er der dog ingen problemer udenfor banen, og på banen kommer FC Midtjylland i kampens start også rimelig problemfrit til en række store chancer.

På ganske få minutter er FC Midtjylland flere gange ved at sende bolden i Viborg-nettet, blandt andet efter et fremragende langskud fra Paulinho, som dog bliver reddet af stolpen.

Også midtjydernes Anders Dreyer er tæt på at sikre FCM en 1-0 føring efter en store chance i højre side af banen, men Viborg-målmanden Lucas Lund Pedersen redder bolden.

Sådan her så det ud, at Lucas Lund Pedersen reddede Anders Dreyers afslutning på Viborg-målet.

Selvom der ikke har været nogle problemer udenfor banen inden dagens kamp mellem de to Superligahold, så går der ikke mere end 14 minutter, før der opstår en smule tumult på banen.

FC Midtjyllands Paulinho stopper bolden med hånden midt på banen til stor frustration for Viborg-spillerne. Dommeren får dog hurtigt kontrol over situationen, og Paulinho bliver straffet for sin forseelse med et gult kort.

Godt ti minutter senere kan Viborg-anføreren Jeppe Grønning dog også indkassere et gult kort efter en tackling på Anders Dreyer.

Midt i første halvleg vågner Viborg op blandt andre Tobias Bech og kommer til en fin chance. Alle forsøg mod mål bliver dog afværget af FCM-målmanden Jonas Lössel.

Trods Viborgs anstrengelser så er det FC Midtjylland, der kommer til første halvlegs største chancer, men ulvene formår ikke at veksle chancerne til mål.

Efter to minutters tillægstid går de to hold til pause med stillingen 0-0.

Fortsat mange chancer

Inden startfløjtet lyder i anden halvleg, skifter FC Midtjylland Paulinho ud med Nickolas Dyhr.

- Han har været udfordret fysisk i en længere periode, og så har han et gult kort. Han skulle have været ude efter 60 minutter, men nu tog jeg ham ud nu, siger FC Midtjyllands cheftræner Bo Henriksen til TV3 Sport.

Paulinho har været ramt af coronavirus, og har efterfølgende haft svært ved at nå tilbage i den samme fysiske form, som han havde, inden han blev ramt af virussen.

Anden halvleg starter som den første med en række gode chancer til FC Midtjylland. Endnu engang bliver Viborg FF reddet af stolpen efter en afslutning af Junior Brumado.

Kort efter har den nyindskiftede Nickolas Dyrh chancen foran mål, men i en flot forsvarsaktion får Viborgs Justin Lonwijk afværgede situationen.

FC Midtjylland foretager efter en times spilletid endnu to udskiftninger. Ud går Awer Mabil og Juninho og ind kommer i stedet Gustav Isaksen og Rasmus Nicolaisen.

Kort efter FC Midtjyllands to udskiftninger er det dog Viborg, der er tæt på at kunne indkassere sig et mål efter en stor chance til Younes Bakiz.

Younes Bakiz og Tobias Bech bliver kort efter skiftet ud hos Viborg, og ind kommer i stedet Alassana Jatta og Jeff Mensah.

Efter 71 minutters spilletid lykkes det FC Midtjyllands Evander Ferreira at sende bolden i kassen på et langskud - og det er på trods af, at Viborg-målmanden Lucas Lund Pedersen havde hånden på bolden, inden den rammer nettet.

Evander sikrer dermed FC Midtjylland en føring på 1-0.

Her fejrer FC Midtjyllandspillerne Evanders scoring til 1-0.

I den anden ende får Daniel Høegh en advarsel for en tackling på Viborg foran mål.

Det er dog ikke noget, der ryster FC Midtjyllands spillerene. Efter 77 minutters spilletid sender Anders Dreyer bolden ind i Viborg-målet med sin første scoring i denne sæson.

Dermed er FC Midtjylland foran med 2-0 over hjemmebaneindehaverne fra Viborg.

Viborg forsøger sig med endnu en udskiftning. Ud går anfører Jeppe Grønning og ind kommer i stedet den unge Sofus Berger. Jakob Bonde overtager anførerbindet efter Jeppe Grønning.

Anders Dreyer og holdkammeraterne efter scoringen til 2-0.

Ud går også Justin Lonwijk, der på stadion bliver kåret til 'man of the match', og ind kommer i stedet Daniel Anyembe til sin hjemmebanedebut for Viborg.

FC Midtjylland skifter også ud. Ud går Dion Cools og ind kommer Joel Andersson til sin kamp nummer 100 for FC Midtjylland.

Trods indskiftninger af friske spillere i begge ender af banen, lykkes det ikke nogle af de to hold at score flere mål i en lokal derby, der ender i stillingen 2-0 til gæsterne fra FC Midtjylland.

Dermed sikrer FC Midtjylland sig førstepladsen i Superligaen inden tredje spillerundes afslutning.