Kæmpede for diagnose

Det kan være svært at være forælder til et sygt barn, som ikke kan få stillet en diagnose. Det ved Annette Nørregaard Andersen fra Lind.

Forleden fortalte TV/MIDT-VEST historien om to-årige Lucas fra Roum, som har en mystisk sygdom, der gør, at han tager ca et kilo på i måneden og i dag vejer 35 kilo.

Fordi Lucas ikke har kunnet få stillet en diagnose, ved forældrene ikke, hvad de skal gøre for at få deres dreng til at tabe sig.

Og netop det at have et barn, der ikke kan få stillet en diagnose, er frustrerende. Det ved Annette Nørregaard Andersen fra Lind ved Herning alt om. Hendes datter, Nicoline Bach Nørregaard Andersen, har en stofskiftesygdom, som er sjælden for børn.

Troede, det var anoreksi

- Lægerne troede først, at Nicoline havde anoreksi, forklarer Annette Nørregaard Andersen.

Fordi det er sjældent, at børn lider en stofskiftesygdom, har det været svært for hende at overbevise lægerne om, at hendes datter ikke lider af en spiseforstyrrelse.

Stofskiftesygdommen har betydet, at Nicoline i dag også lider af en depression, og ikke har passet sin skole siden september. Derfor skal hun gå 8. klasse om. 

Hør Annette Nørregaard Andersens råd til andre forældre om, hvad man skal gøre, hvis man har et barn med en sygdom, der ikke kan diagnosticeres:

01:25 Luk video