Kæmpebrag skræmte borgere i Midtjylland

Et enormt brag har torsdag formiddag skabt stor bekymring i Midtjylland.

Torsdag formiddag har et enormt brag skabt stor bekymring i Midtjylland. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til Ekstra Bladet.

- Vi har mange henvendelser fra borgere og også vores egne kolleger, der har ringet ind i området omkring Herning. De har oplevet et kæmpebrag, der også har medført trykbølger, men vi har ikke konstateret, at der er sket noget, siger vagtchef Peder Christensen til Ekstra Bladet.

Vagtchefen har ikke noget overblik over, hvor mange der har ringet ind, men oplyser, at der er tale om 'mange'. Politiet fik den første anmeldelse klokken 09.50.

F16-fly er årsagen

Siden har politiet været i kontakt med flyvevåbnet, der i øjeblikket har en række kampfly i området. Ekstra Bladet har klokken 11.30 været i kontakt med vagthavende på Joint Center of Operation (JOC), der oplyser, at det er et af deres fly, der har givet braget.

- Jeg kan sige, at det er rigtigt, at vi har haft et F16-fly, der fløj supersonisk i 40.000 fod. Så det har været helt efter reglerne, siger den vagthavende.

Det betyder, at flyet har brudt lydmuren og fløjet med mere end 1200 km/t i over 12192 meters højde. Og det er årsagen til det store brag.

- Vores pilot har ikke gjort noget forkert, men vejrsituationen har været årsagen til braget. Normalt bliver lyden skudt opad, men i dag er den blevet skudt tilbage ned mod jorden. Det lyder altså højt hernede, selv om vi flyver i 12-13 kilometers højde, siger den vagthavende meteorolog.

Rene Ustrup fra Ikast var en af dem, der oplevede det store brag.

- Jeg sad derhjemme og så fjernsyn, da jeg pludselig hører et dybt brag. Jeg har tidligere været i hæren, og det lyd lidt som sådan et artellerinedslag. Vinduerne rystede helt, og hunden nåede lige at kigge op på mig og hyle. Det var dog overstået på et splitsekund, så hunden er faldet til ro igen, siger han til Ekstra Bladet.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.