Kæmpe oplevelse: Skoleelev stod side om side med politikerne

En ny vej skal være til glæde for alle, og derfor fik Asger Lund Jensen lov til at spille en særlig rolle i dag.

Det har været fredagsfest i Haderup i dag, for endelig kom dagen.

quoteJeg har øvet mig lidt, men ellers tager jeg det, som det kommer. Jeg er ret god til at snakke, så det skal nok gå

Asger Lund Jensen, 8. klasse, Haderup Skole

Dagen hvor der blev taget første spadestik til en længe ventet omfartsvej, der skal skåne byen for store mængder trafik.

Samtidigt var det også en særlig dag for Asger Lund Jensen, der går i 8. Klasse på Haderup Skole. Han skulle spille en ganske særlig rolle. Han skulle nemlig holde en tale og tage det første spadestik side om side med flere politikere.

- Jeg har øvet mig lidt, men ellers tager jeg det, som det kommer. Jeg er ret god til at snakke, så det skal nok gå, sagde drengen, inden han skulle tale.

Hvordan kommer vejen til at flytte trafikken? Få forklaringen af vores vært Dan Sørensen lige her.

Glæder sig til den nye vej

Det var ikke tilfældigt, at der blandt andet var mange børn tilstede i dag, for den nye vej kommer til at have stor betydning for dem, forklarer Asger Lund Jensen.

- Hver gang vi skal i skole, så skal vi ud på den farlige vej gennem Haderup. Så vi synes, det er godt, at der ikke kommer helt så meget trafik igennem, siger han.

De mange børn der var tilstede fik selvfølgelig lov til at være med til det store grave arbejde, og efterfølgende var der kage til alle.

- Jeg var rigtig nervøs. Det kunne man måske også godt høre i min tale, men jeg synes, det gik godt, slår Asger Lund Jensen fast.

Kom med til dagen lige her.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.