Kæmpe feriemesse slår dørene op online: - Det er forhåbentlig once in a lifetime

Det plejer at summe af liv, når messen Ferie for Alle byder de besøgende velkommen MCH. I år sidder de kun fire mennesker klar.

Skandinaviens største feriemesse Ferie for Alle har her til formiddag slået dørene op. Men de mere end 60.000 mennesker, der plejer at besøge feriemessen i Messecenter Herning, kan i år blive hjemme i stuerne. 

På grund af covid-19 er messen nemlig rykket online, og den er blevet forlænget til at vare hele uge otte.

quoteVi håber, vi rammer nogle nye.

Anders Ladefoged Mortensen, Projektleder, Ferie for Alle

- Det her er forhåbentlig once in a life time, vi glæder os allerede til næste år, siger Anders Ladefoged Mortensen, der er projektleder på Ferie for Alle.

Normalt plejer der at være omkring 300 personer tilknyttet åbningsdagen af den store feriemesse, men i år er det blot fire mennesker, der tager imod de ferieglade besøgende.

- Vi er vant til at have fysiske mennesker på messen, det er det, vi er gode til. Så det her er noget helt andet, siger projektlederen.

De besøgende på den online messe skal ikke købe billetter for at deltage, som de ellers plejer at skulle.

- Vi er spændte på, hvor mange der falder fra. Til gengæld håber vi, at vi rammer nogle nye, som også vil besøge os fysisk i fremtiden, siger Anders Ladefoged Mortensen.

En platform for ferie

Hvor det er MCH, der plejer at danne rammerne for messen, så står de i år i stedet for den platform, som tager imod de besøgende på den online side.

Her kan messegængerne danne sig et overblik og så klikke sig videre til nogle af hovedudstillerne på messen.

På nuværende tidpunkt har projektlederen dog ikke noget bud på, hvor stor en succes, den online messe vil blive.

- Derfor har vi gjort det billigere for vores udstillere at være med. Vi vil have, at de går ind til den her messe med lave forventninger, og at de så i stedet bliver positivt overaskede, siger han.

Normalt plejer messen at have seniorrabat på åbningsdagen. Den billet plejer at skulle købes online, og det har der de tidligere år været stor succes med.

- Vi er meget overraskede over hvor mange seniorer, der går ind og køber online billetter, og det skaber håb for den online messe, fortæller Anders Ladefoged Mortensen.